Tilhører du dem som setter pris på å et godt skrømt på tv-skjermen, har du antagelig fått med deg at det er kommet en tv-serie løselig basert på fiksjonsuniverset til H. P. Lovecraft (1890-1937).

Den britiske forfatteren regnes som en pionèr innen fantasy- og skrekklitteratur, har fascinert og forundret flere generasjoner lesere og vært inspirasjonskilde for et utall filmer og tegneserier (samt en og annen heavy metal-låt).

H. P. Lovecraft var også – dessverre – hellig overbevist om uovertruffenheten til den hvite rase. Noe skaperne av «Lovecraft Country» («Get Out»-regissøren Jordan Peele er blant dem) kommenterer på elegant vis  ved å la serien handle om en ung svart mann i det rase-skilte 50-talls-USA.

Der er den allstedsnærværende forskjellsbehandlingen av folk med feil farge vel så skummel som de tentakkelbefengte monstrene.

Etter mange gode anmeldelser – også i norsk presse – har strømmetjenesten HBO Nordic nå lagt ut hele første episode av «Lovecraft Country» på Youtube, slik at også du som ikke er abonnent kan sjekke den ut:

Samtidig har de noe luksuriøst og deilig «Lovecraft Country»-stash til overs, som de vil dele ut til en heldig Filter Film og TV-leser.

Det dreier seg om den veska hovedpersonen Atticus bærer på i serien, en slitesterk bag fra Life on Autopilot som også funker som ryggsekk. Oppi den ligger et par solbriller fra Bohten Eyewear i perfekt 50-talls retrostil og med en spesialdesignet pusseklut, samt en svart collegegenser fra BLK MKT Vintage med påskriften South Side Futurist Science Fiction Club.

RAFFT!

For at dette skal bli ditt vil vi simpelthen at du tar turen til Filter Film og TVs Facebook-side, der vi har postet denne saken, og bruker kommentarfeltet der til å fortelle oss hvilket monster fra film- tv- eller litteraturhistorien som er din favoritt, og slenger på en begrunnelse av hvorfor. 

Er du ikke på Facebook kan du alltids sende svaret ditt på mail til pal@filtermedia.no.

Dette må skje innen mandag morgen klokka 09, for da kaster vi terninger for å trekke en vinner. Vedkommende vil bli kontaktet. Lykke til!