Som regissør kjenner vi Michael Benjamin Bay som «Hollywoods kjernefysiske våpen» takket være hans eksplosive blockbustere. Men som produsent for blant annet horror-remakenene «A Nightmare on Elm Street» og «Motorsakmassakren» har han vært hakket mer forsiktig med pyroteknikken – men pøser heller på med litt blod.

I Starz’ karibiske pirateventyr «Black Sails» virker det ikke som om Bay holder tilbake på verken kruttet eller blodet i det som er en slags forgjenger til Robert Louis Stevensons klassiske «Skatten på Sjørøverøya».

Men etter traileren å dømme forvandler Starz med serien også relativt uskyldig barnelitteratur til en Michael Bay-sertifisert våt drøm for tenåringsgutter, med alt det innebærer av muskedundere, kanoner, sjørøveri, skattejakt og kåte, lesbiske pirater.

Selv om man ikke tilhører Bays innerste beundrerkrets, kan det være verdt å holde et våkent øye med «Black Sails». Mest fordi Neil Marshall («The Descent») regisserer første episode. Marshall viste dessuten at han mer enn sjødyktig med «Blackwater», forreste sesongs beste episode av «Game of Thrones».

«Black Sails» har premiere en eller annen gang i løpet av 2014.