Det vakte oppsikt i Sverige da vi tidligere i år fortalte om konseptet for den kommende norske spillefilmen «Her er Harold» fra regissøre Gunnar Vikenes.

I filmen følger vi den fallerte møbelhandleren Harold Lunde som blir så forbanna når et nytt IKEA-varehus ødelegger for businessen hans, at han stikker til Sverige for å bortføre varehusgründeren Ingvar Kamprad.

Nå det klart at Bjørn Sundquist skal spille Harold, og at den svenske skuespilleren Björn Granath («Menn som hater kvinner», «Pelle Erobreren») skal spille Kamprad.

«Her er Harold» blir et humoristisk, varmt og menneskelig portrett av en person i eksistensiell krise, forteller Vikene i en pressemelding.

I tillegg får vi møte Fanny Ketter («Broen»), Vidar Magnussen og Grethe Selius i sentrale roller.

– Harold krever både alvor og evne til komisk timing og Bjørn Sundquist er derfor som skapt for rollen. Å få lov å arbeide med en begavelse som ham, Bjørn Granath, et ungt talent som Fanny Ketter og en rekke andre fantastiske skuespillere er noe jeg ser enormt fram til, sier Vikene.

Filmen er basert på historien «I morgon er det måndag» i Frode Gryttens samling «Saganatt» fra 2011.

Her er den offisielle synopsisen:

«Her er Harold» er komedien om Harold Lunde som, sammen med sin kone Marny, har drevet møbelforretningen «Lunde møbler» i mer enn 40 år. Men nå er det slutt – IKEA åpner sitt gigantiske møbelsenter i Åsane, og det vegg i vegg med den lille møbelbutikken til Harold og Marny. Harold mister alt han har og bestemmer seg for å ta hevn. Han skal kidnappe sin nemesis: IKEA-gründer Ingvar Kamprad. Harold setter seg i sin gamle Saab og kjører mot Älmhult. I Sverige blir han kjent med Ebba, en ensom 16-åring som synes kidnappingen høres ut som en strålende idé. Det odde paret klarer å bortføre Ingvar Kamprad, men han er egentlig ganske fornøyd med å bli kidnappet og ser på det som en mulighet til å promotere seg selv. Harold er i ferd med å bli gissel for sin egen hevnplan, men på julaften, inne på IKEA, skjønner han hva han egentlig må gjøre.