– Det er et veldig godt premiss, om Harold Lunde som får problemer med møbelbutikken sin når IKEA åpner Nordens største varehus tvers over gata i Åsane. Han føler han har valget mellom å gjøre slutt på det hele, eller å ta hevn. Så da bestemmer han seg for å reise avgårde for å kidnappe Ivar Kamprad, fortalte produsent Maria Ekerhovd til Filter da filmen «Her er Harold» fikk produksjonstilskudd i januar i fjor.

Det låter mildt sagt som et temmelig skrudd plott, og nyheten om filmen fikk (naturlig nok) også endel oppmerksomhet i svenske medier etter Filter-oppslaget.

Nå er «Her er Harold» ferdig innspilt, og skal vises for internasjonale kjøpere under filmfestivalen i Cannes i midten av mai.

I den forbindelse har salgsagent TrustNordisk sluppet det første bildet, av Sundqvist som møbelhandler Harold og svenske Björn Granath («Menn som hater kvinner», «Pelle Erobreren») som Kamprad.

At de begge har gått gjennom isen og at Harold holder en pistol, tyder vel på at kidnappingen ikke akkurat har gått helt smertefritt. Som kidnappinger på film sjelden gjør, forsåvidt.

«Her er Harold» er regissert av Gunnar Vikene, som tidligere har beskrevet filmen som «et humoristisk, varmt og menneskelig portrett av en person i eksistensiell krise».

Historien bygger for øvrig på en historien «I morgon er det måndag» fra Frode Gryttens samling «Saganatt» fra 2011.