Først blir Terry Gilliams etterlengtede «The Man Who Killed Don Quixote» forsinket – igjen.

Så kommer det fram at oppfølgeren til en av de siste åras mest vellykkede actionfilmer sitter fast i den juridiske hengemyra.

Hallo, hvis alle bare kunne være venner og ikke saksøke hverandre hele tida, hadde vi kanskje sluppet å vente så lenge på filmgodbitene?

Men det er vel ikke et særlig sannsynlig prospekt så lenge det finnes penger. Ifølge avisa Sydney Morning Herald ligger «Mad Max»-regissør George Miller i konflikt med Hollywood-studioet Warner Bros om fordelingen av inntektene fra den fjerde filmen i serien, som kom for tre år siden og ble en kjempesuksess.

Over budsjett

Og det skal være årsaken til at en femte og sjette film i serien – som Miller har manusene klare til – fortsatt ikke er satt i produksjon.

I en rettssak i mellom Warner og Millers produksjonsselskap i hjemlandet Australia går det fram at Miller mener førstnevnte har unnlatt å betale ham en avtalt bonus på 7 millioner amerikanske dollar for å ha levert filmen – som hadde undertittelen «Fury Road» – under budsjett.

Han mener han bare brukte 154,6 av de 157 millionene han hadde til rådighet, mens Warner har en helt annen versjon av historien – nemlig at Miller gikk langt over budsjett og blåste over 185 millioner kroner på settet og i postproduksjon.

Noe av årsaken til at de to partene har så forskjellige virkelighetsoppfatning, finner vi kanskje i noen av Millers øvrige anklager mot Warner Bros.

Han mener nemlig at studioet insisterte på at flere av scenene i filmen måtte droppes og erstattes med nye.

Uviss framtid

Han hevder studioet krevde en rekke endringer i filmen etter å ha gjennomført en serie testvisninger, og at de hadde lovet at nye innspillingsrunder ikke skulle belastes filmens opprinnelige budsjett.

Warner kontrer med at det var filmskaperens egen skyld at kostnadene løp ut av kontroll, og at endringene var et forslag – ikke et krav.

De mener videre at forsinkelser i innspillinga forplantet seg til lanseringa av filmen, noe som skal ha kostet dem store summer.

Til slutt spilte «Mad Max: Fury Road» inn nesten 379 millioner dollar på verdensbasis, ble nominert til ti Oscar og mottok seks, så det er liten tvil om at det var verdt det for alle parter.

Til filmstudenter på en dramaskole i Sydney ble Miller nylig spurt om mulighetene for nye filmer i «Mad Max»-serien, som oppsto i 1979 med Mel Gibson i hovedrollen og fikk nye tilskudd i 1981 og 1985 før den ble gjenopplivet med Tom Hardy og Charlize Theron i hovedrollene i «Fury Road».

Svaret var ganske enkelt «jeg vet ikke».