Den to ganger Oscar-vinnende skuespilleren Christoph Waltz er castet til Sam Mendes‘ andre Bond-film, foreløpig kalt «Bond 24». Han vil spille en betydelig rolle i den nye filmen, som starter innspillingen om knappe tre uker.

Det melder journalisten Baz Bamigboye i Daily Mail (som tidligere har kommet med en lang rekke scoop om Bond-filmene).

Tysk-østerrikske Waltz har tidligere gjort seg bemerket i skurkeroller, særlig Quentin Tarantinos «Inglourious Basterds» (som han vant sin første Oscar for). Men det er ikke nødvendigvis skurk han skal spille i «Bond 24».

bingo

Skal vi tro Bamigboye har Waltz en langt mer kompleks rolle.

– Det er ikke umiddelbart klart om den karakteren er en venn eller fiende, eller litt av begge deler, forteller en person som har kunnskap til manuset overfor Bamigboye.

Foruten Mendes, skal Daniel Craig også ha møtt Waltz. Det samme gjelder produsentene Barbara Broccoli og Michael G. Wilson.

De andre skuespillerne i filmen, som inkluderer Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw, Lea Seydoux og Rory Kinnear, vil møtes for manusgjennomgang innen tre uker.

Filmens manusforfattere, bestående av teamet Neal Purvis og Robert Wade (veteraner på en rekke Bond-filmer) og Jez Butterworth («Edge of Tomorrow»), vil mest sannsynlig også være til stede på manusgjennomgangen.

Det kommer også frem i artikkelen at filmen vil spilles inn på så forskjellige steder som Mexico, Østerrike, Marocco, Italia og London.

Foruten «Inglourious Basterds», har Waltz de siste årene vært å se i filmer som «The Green Hornet», «Water for Elephants», Roman Polanskis «Carnage», Tarantinos «Django Unchained» og Terry Gilliams «The Zero Theorem».

I tillegg til de nye Bond-filmen, er han i 2015 aktuell med filmer som Tim Burtons «Big Eyes» og «Tarzan».

Morten Steingrimsen er redaktør for nettsiden James Bond-magasinet.