Først til den gledelige nyheten: «Bad Santa 2» er klar for innspilling denne høsten (og utgivelse jula 2013)!

Billy Bob Thornton fortalte dette under presserunden for  sin nye film «Jane Mansfield’s Car», som for tida vises under Filmfestivalen i Berlin. Dessverre er ikke manusforfatterne fra eneren (som siden har laget «I Love You Philip Morris» og «Crazy, Stupid Love») med denne gangen, i stedet er det to relativt ferske manusforfattere (Johnny Rosenthal og John Phillips) som har utført jobben, skriver The Playlist.

Ifølge Thornton finpusses manus i disse dager, men Dimension Films har defintivt gitt klarsignal for å begynne innspillingen om et halvt års tid.

Originale «Bad Santa» kom ut i 2003, og ble både en kassasuksess og en favoritt hos mange kritikere (lei den for all del her, hvis ikke du har sett den før).

To som dessverre ikke kommer til å gjenta sine roller er Bernie Mac og John Ritter, som begge har dødd siden siste film (Bernie Macs karakter, sikkerhetssjef Gin Sagel, dør vel også i filmen hvis ikke jeg husker feil?):

Men øy, kanskje vi får vite hvordan det går med Thurman Merman!

Så til en bekymringsverdig nyhet for verdens filmjournalister: Thornton skal også lage en annen film, «And Then We Drove», som er en roadmovie løselig basert på Thorntons korte og intense ekteskap med Angelina Jolie.

Akkurat hvordan ekteskapet har vært grunnlag for filmen, er ikke helt klart. Og nåde den filmjournalisten som drister seg til å spørre:

Det er usikkert når «When We Drove» skal spilles inn, men manus lages i samarbeid med Thorntons faste skrivepartner Tom Epperson.