Snart femten år etter utgivelsen av Coen-brødrenes «The Big Lebowski» kan en av karakterene være på vei tilbake til lerretet.

Nei, vi snakker ikke om asken etter Donny – men snarere om Jesus Quintana, karakteren spilt av John Turturro.

Du vet, han latinamerikanske bowlingmotstanderen til The Dude, som refererer til seg selv i tredjeperson og truer med å stikke en pistol opp i rumpa til Walter ’til it goes «click».

lebowski

Detaljene om nøyaktig hva Turturro planlegger er ikke mange akkurat, men nyheten stammer fra Taormina Film Festival på Sicilia der skuespilleren og regissøren var invitert som hedersgjest.

Her fortalte han ifølge The Hollywood Reporter at han ønsker at the Jesus skal dukke opp igjen i en film til neste år.

– Hvis jeg får tillatelsene jeg trenger, ønsker jeg å gjenta den rollen, sa han ifølge The Hollywood Reporter, som også melder om øredøvende applaus.

Så gjenstår det å se hva Coen-brødrene selv mener om saken. De har jo gjentatte ganger avvist tanken om en oppfølger til «The Big Lebowski», men det er jo ikke alltid at filmskaperne har full kontroll over slike rettigheter selv.

Som vi for eksempel så med «Fargo», tv-serien som var bygget på deres film med samme navn, men der Coen-brødrene selv hadde minimalt å si for det ferdige resultatet.