Det farer en religiøs vekkelse over Hollywood, uten at filmbyen nødvendigvis har fått så mange flere kirkegjengere.

Derimot har bibelbølgen på lerretet vist seg å være en av årets store kinotrender i USA, og så lenge filmer med religiøst innhold fortsetter å dra inn penger ser den ikke ut til å sakke av.

En av helgas største suksesser var ifølge The Hollywood Reporter kristenfilmen «Heaven Is for Real», som selv uten kjente filmstjerner dro inn 21.5 millioner dollar mot Johnny Depp-mageplasket «Transcendence» og dens magre 11.5 millioner, og i forrige uke la Deadline ut traileren til «Noble», nok en religiøs film.

Muligheten for sterk inntjening for religiøse filmer («Noah» passerte nettopp 300 millioner, ifølge Variety) ser nå ut til å smitte over på hva som dukker opp i fjernsynsruta også.

Mens Damon Lindelof snart står overfor sin HBO-debut med «The Leftovers», en tv-serie om folkene som er igjen på jorda etter det som later til å være en himmelsk oppstigning, har Syfy nå en ny trailer ute for sin «Dominion».

Serien baserer seg på så-som-så-filmen «Legion» fra 2010 og er ifølge io9 lagt 25 år etter den filmens slag mellom erkeenglene Gabriel (som vil kverke alle på jorda) og Michael (mer av den beskyttende sorten).

Flere byer er blitt ombygd til fort som skal beskytte mot englene, deriblant Las Vegas som nå heter Vega.

Felles for både Syfy– og HBO-seriene er at de tar den allerede veletablerte apokalypsetrenden med i pakka, noe TV-kanalen The CW derimot holder seg unna i sitt tilskudd til englekjøret.

Ifølge SpoilerTV produserer kanalen nå en pilot for tv-serien «Heavenly», hvor Lauren Cohan (Maggie fra «The Walking Dead») har hovedrollen som Lily DeMarco, en advokat i San Francisco som må samarbeide med en engel i menneskeform for å redde klientenes sjeler.