Blockbusterprodusent Jerry Bruckheimer og teltstangstudioet Paramount har åpenbart satt seg ned og tenkt godt utenfor boksen – etter at planene om la «Rush Hour»-regissør Brett Ratner følge opp «Beverly Hills Cop»-serien av en eller annen grunn falt i fisk.

For nå melder Deadline Hollywood at den første filmen på 20 år med Eddie Murphy i rollen som den gatesmarte politimannen Axel Foley skal lages av Adil El Arbi og Bilall Fallah.

En belgisk regissørduo med marokkansk opphav som tidligere er mest kjent for «Black», et sosialrealistisk drama om kjærlighet på tvers av kriminelle grupperinger i de mindre bemidlede delene av Brüssel.

Sikkert en bra film, som fikk anmelderne til å trekke sammenlikninger med «West Side Story» og filmfestivalen i Toronto til å dele ut nykommerprisen – og ganske langt fra hyperkommersielle actionkomedier i solfylte rikmanns-bydeler av Los Angeles.

Faktisk er det ikke sikkert filmen skal utspille seg i Beverly Hills i det hele tatt – prosjektet Ratner forlot jobbet med et manus der Foley returnerer til sin hjemby Denver, attpåtil i den kaldeste vinteren i manns minne.

Det er selvsagt ikke sikkert at El Arbi og Fallah skal jobbe med den samme historien (skrevet av folka bak den siste «Teenage Mutant Ninja Turtles»-rebooten), men det viser at franchisen ikke nødvendigvis er håndjernet til byen den er oppkalt etter.

Den forrige filmen i serien kom i 1994 og markerte et utvannet, familievennlig lavmål i forhold til de to første filmene fra 1984 og 1987 – i den grad at Murphy selv karakteriserte den som «søppel» i et intervju i fjor. Han har også sagt at motivasjonen til å lage en fjerde film er å finne tilbake til tonen i originalen.