Alt skal gjenopplivnes. Fra 70- og 80-tallshjørnet dukker både Rambo og Terminator fram, og 40-tallsheltene «Lone Ranger» og «John Carter» blir trukket fram. Men det er ikke langt nok tilbake, nå kommer også – av alle – Betty Boop til filmlerretet igjen.

Det er Idol– og X Factor-skaperen Simon Cowell sitt produksjonsselskap SyCo som står bak. Ifølge Variety mener han at Boop er noen vi burde ta bedre vare på.

Betty er et ikon, og en av de største stjernene i verden, jeg er kjempeglad for å få arbeide med henne, sier Cowell «til Betty» i en pressemelding.

Tegnefilmfiguren Betty Boop dukket opp på i 1930, som en karikatur på 20-tallets «flapper girls» – de festende unge pikene som fikk stadig kortere skjørt. Boop er regnet som et av de tidlige animerte sexsymbolene.

De over 100 filmene om henne går stort sett ut på at hun synger, danser, faller litt klossete, og blir sett på med lystig blikk av mennene rundt henne.

Sist hun dukket opp var på 80-tallet – da i den litt mer dempede versjonen hun ble omgjort til etter 30-tallets strengere, amerikanske sensurlover. Selvsagt var hun også en av cameofigurene i «Who framed Roger Rabbit?» i 1988.

Nå planlegger Cowell tydeligvis å trekke henne frem i rampelyset igjen, med det som er beskrevet som en «music-driven hybrid animated comedy». Om dette betyr en hybrid mellom spillefilm og animert film, eller en hybrid mellom musikal og komedie vites ikke ennå.

Med seg på laget har han animasjonsstudioet Animal Logic, som står bak tegningene på «Happy Feet» og årets «Lego-filmen». Betty Boop-prosjektet sikter mot en 2016-premiere, med Sony Pictures som distributør.