Første sesong av den norske komiserien «Lilyhammer» har vært preget av bråk og forsinkelser – siste nytt nå er at NRK krever at serien klippes om før de kan sende den, grunnet ulovlig produktplassering.

Publikum i USA, Canada og Sør-Amerika blir derfor de første som får se serien med Steven Van Zandt, da den amerikanske VOD-tjenesten Netflix har planer om å sende den fra 6. februar.

Om det amerikanske publikummet omfavner serien er fortsatt uklart, men Netflix har åpenbart klokkertro. Det anerkjente bransjemediet Television Business International melder nemlig at det kommer en sesong to av serien.

Og denne gangen vil Netflix være med på produsentsiden.

– «Lilyhammer» er strålende, mørkt fjernsyn – kjennetegnet av fantastisk historiefortelling og en hysterisk kulturkollisjon. Netflix er stolt av å distribuere den til sine abonnenter, sier Ted Sarandos i Netflix til TBI.

«Lilyhammer» forteller historien om en New York-gangster som har flyttet til Norge og Gudbrandsdalen under FBIs vitnebeskyttelsesprogram. Steinar Sagen og Trond Fausa Aurvåg har andre sentrale roller.

Premieren skulle egentlig ha vært på NRK 1. nyttårsdag, men det er fremdeles uklart når norske seere får se serien.

NRK har nå bedt produksjonsselskapet Rubicon om at serien redigeres og retusjeres:

– Det er et ganske omfattende arbeid. Men jeg vil tro det er i Rubicons interesse å få løst dette så fort som mulig, sier eksternsjef Petter Wallace i NRK til Aftenposten.

 

Oppdatering: Lasse Hallberg i Rubicon sender i dag følgende mail til oss:

Det stemmer at Netflix allerede har bundet seg for en serie to. Det gjorde de allerede når de kjøpte den første serien sist høst og de har også tatt opsjon på ytterligere sesonger av serien. Men når det er sagt så har ikke jeg avgjort om vi skal lage ytterligere serier ennå foreløpig.

Men jeg noterer at det er kommunisert ut internasjonalt at det er en serie to bestilt og det kan jeg bekrefte.