Den rufsete superantiheltdemondreperen John Constantine må kunne sies å ha hatt en solid karrierekurve siden han debuterte som en bifigur i tegneserien «Swamp Thing» på åttitallet.

I tillegg til stor suksess som hovedrollen i tegneseriene «Hellblazer» og «Constantine» fikk han et nytt publikum da Keanu Reeves tolket ham i storfilmen som også heter «Constantine» i 2005.

Nå er den første traileren (over) fra den splitter nye tv-serien om demonkverkeren ute, og lite tyder på at NBC legger fingrene mellom når de debuterer «Constantine» i høst.

constantine_filter2

Til tross for at originalfiguren visstnok er basert på artisten Sting, i hvert fall utseendemessig, var det Matt Ryan som trakk det lengste strået om å få spille den kjederøykende, gjennompessimistiske magikeren og eksorsisten.

I den første snutten får vi se hvordan han denger besatte kvinner og menn vegg imellom, stopper regnet og febrilsk prøver å redde sjela si ved å hjelpe menneskeheten så godt han kan.

I motsetning til de fleste helter- og superhelter fra «Batman»-selskapet DC Comics, er han derimot ingen overlegen enmannshær, men heller en syrlig tørrpin som bare såvidt greier å åle seg ut av knipa. Gang på gang.

Figuren ble opprinnelig skrudd sammen av tegneserielegenden Alan Moore, som kanskje er mest kjent for å ha skrevet «V for Vendetta» og «Watchmen». Begge har med tiden fått populære filmatiseringer, i hvert fall blant noen.

Moore sjøl er ikke akkurat kjent for å digge andres tolkninger av øyenstenene sine.


Det er produktive tider for tilhengere av mer tradisjonelle superhelter. De to store tegneseriegigantene Marvel og DC Comics har begge en rekke film- og tv-overføringer på vei.

Førstnevnte har alliert seg med stjerneregissøren Joss Whedon («Avengers», «Buffy») om prestisjeprosjektet «Agents of S.H.I.E.L.D.», som er litt norsk, og samarbeider med Netflix om en ny tv-serie der den blinde superhelten Daredevil er sjefen.

DC Comics fikk for sin del fornyet «Avengers» for en tredje sesong i vinter, mens de blant annet skal forsøke å tolke kritikerfavoritten «Preacher» i et litt mer tidsriktig tv-format framover.

Ansvaret for å ta den velkjente tegneserien over til lerretet ligger hos kompisene Seth Rogen og Evan Goldberg («Superbad»), som vel å merke er opptatt med preproduksjon og forberedelser enn så lenge.