Paul Thomas Andersons forrige film «The Master» var kanskje en kunstnerisk triumf, men kommersielt var den noe nær en flopp.

Anderson har imidlertid ønsket å riste av seg skuffelsen kjapt, og allerede i løpet av mai går han i gang med innspillingen av sin neste film, «Inherent Vice».

Paul Thomas Anderson på settet til «There Will Be Blood» sammen med Daniel Day Lewis.

Den kommende filmen er klart lysere i tonen enn «The Master» (det skulle jo ikke så mye til), og produseres av storstudioet Warner Bros., men bortsett fra Joaquin Phoenix har ingen skuespillere blitt bekreftet – før nå.

The Wrap rapporterer nemlig at Benico del Toro er i samtaler om rollen som en advokat som prøver å holde hovedkarakter Doc Sportello borte fra trøbbel (uten egentlig å kunne noe noe som helst om strafferett).

«Inherent Vice» er basert på en Thomas Pynchon-roman ved samme navn fra 2009, om en potrøykende privatdetektiv (Sportello) som får et oppdrag av en tidligere kjæreste. Han skal avsløre en konspirasjon, som har som formål å få ekskjærestens nåværende elsker innlagt på et mentalsykehus.

Men saken viser seg naturligvis å være langt mer komplisert, og Sportello befinner seg snart i en salig røre han har vansker med å komme ut av.

Miljøskildringene i filmen blir selvfølgelig noe å se fram til – handlingen foregår i Los Angeles i 1969/70, og karaktergalleriet består i stor grad av pothuer, hippier, bikere, surfere, voldelig purk og andre tvilsomme typer.

Så ja, en god del lettere enn «The Master».

Charlize Theron var lenge aktuell for den kvinnelige hovedrollen som Sportellos ekskjæreste, men det er usikkert om hun er med når innspillingen kommer i gang.