Ja, det arbeides med en ny oppfølger til science fiction/action/horror-filmen fra 1987, der Arnold Schwarzenegger var kommandosoldat som ble stalket i mellomamerikansk jungel av E.T.s mindre vennligsinnede slektning.

Shane Black (som faktisk hadde en liten rolle i den første filmen, og ellers er kjent for å ha laget «Kiss Kiss Bang Bang» og «Iron Man 3») er regissør, og Deadline melder at Benicio del Toro er i samtaler om å påta seg hovedrollen.

Med en såpass god skuespiller må vi åpne for at filmen faktisk kan bli severdig, noe man knapt kan si om alle oppfølgerne som har kommet til den fullstendig cheesy, men likevel smått epokedefinerende originalen. Den kan du gjenoppleve i komprimert form her:

Kan ikke huske at «Predator 2» fra 1990 eller «Predators» fra 2010 fikk noen til å løpe ut med lekegevær og bade i gjørma, men merkevaren har likevel blitt holdt lunken av crossoverfilmene med Alien-universet, «Alien vs Predator» (2004) og «Aliens vs Predator: Requiem» (2007).

del Toro er ellers aktuell i neste års fortsatt u-titulerte Star Wars-episode 8, der han dessverre har havnet på feil side av kampen mellom det gode og det onde. «Predator 4», hvis vi kan kalle den det, kan ventes i 2018.

MORSOM BONUSFAKTA VI SÅ PÅ WIKIPEDIA UNDER «ARBEID» MED DENNE ARTIKKELEN: Spesialeffekt-guru Stan Winston, som fikk Oscar for både «Aliens», «Terminator 2» og «Jurassic Park», designet opprinnelig predator-vesenet med hundehode. Slik var det helt til Winston tilfeldigvis havnet i setet ved siden av James Cameron på en flytur, og ikke kunne dy seg for å vise fram skissene sine. Cameron var åpenbart ikke helt imponert, og foreslo istedet en predator med edderkoppkjeft. Og slik ble det! Denne historien stammer visstnok fra dokumentarfilmen «If It Bleeds We Can Kill It: The Making of Predator» (2001).