Beatles-historien er tilsynelatende utømmelig som kildemateriale til bøker og filmer – og nå kommer det trolig en film som har potensial til å bli den mest spennende Fab four-relaterte filmen siden «Backbeat».

«Sherlock»-stjernen Benedict Cumberbatch har nemlig takket ja til å spille Beatles-manager Brian Epstein i en film som skal produseres av Tom Hanks-selskapet Playtone.

Historien om Epstein er både tragisk og fascinerende. Han var Beatles-manager mellom 1961 og 1967, men til tross for den enorme suksessen til bandet slet han med diverse demoner relatert til rusmisbruk og uavklart seksuell legning. Epstein døde altfor tidlig av en overdose.

Filmen skal fokusere på Epstein selv, og la Beatles være mer i bakgrunnen.

Tom Hanks er jo en smarting, og har kommet opp med følgende setning for å beskrive filmen: «Historien om mannen som arrangerte 60-tallets største fest, men som glemte å invitere seg selv».

Filmen skal regisseres av Paul McGuigan, som også har stått bak flere «Sherlock»-episoder og den relativt kritikerroste filmen «Lucky Number Slevin».

Benedict Cumberbatch kommer til å ha et forferdelig travelt 2013, med roller i «Star Trek Into Darkness», Steve McQueens «Twelve Years a Slave» og Meryl Streep-oscarfrieriet «August: Osage County».

I tillegg er han jo også Smaug i Peter Jacksons «Hobbiten»-filmatisering.

Tør vi dessuten håpe på at det blir tid til en tredje «Sherlock»-sesong midt oppi alt det andre?