Morten Tyldum er i ferd med å samle sammen en råsterk cast til sin engelskspråklige debutfilm «The Imitation Game».

I februar skrev vi at Benedict Cumberbatch var i forhandlinger om hovedrollen, og han er nå bekreftet. I tillegg skal Keira Knightley på det nærmeste være klar for en større rolle, ifølge Variety.

Det er godt jobba av castingfolka på prosjektet – Cumberbatch er jo en av verdens heteste skuespillere akkurat nå etter sin innsats med «Sherlock», som skurken i den nye «Star Trek»-filmen og som Wikileaks-gründer Julian Assange i den kommende «The Fifth Estate».

Keira Knightley er vel kjent for de fleste etter roller i blant annet «Atonement», «Pride and Prejudice» og «Pirates of the Caribbean»-filmene.

«The Imitation Game» handler om den britiske matematikeren og dataforskeren Alan Turing, som var svært viktig for å knekke den tyske krypteringsmaskinen Enigma under 2. verdenskrig.

Morten Tyldum (til venstre), Alan Turing til høyre.

Cumberbatch skal da spille Turing, som etter krigen var med på å konstruere en av de tidlige elektroniske programmerbare digitale datamaskinene.

Men historien om Turing fikk dessverre ikke en lykkelig slutt – i 1952 ble han nødt til å innrømme at han var homofil, noe han ble tiltalt for, og han mistet også sikkerhetsklareringen. Dessuten ble han satt på en hormonkur, som ga uheldige kroppslige bieffekter (blant annet utviklet han bryster).

Turing døde av cyanidforgiftning, og et halvspist eple med cyanid i ble funnet ved siden av ham. Det ble seinere sagt at Apples eplelogo var til ære for Turing (mens mennesker som stod ham nær sa at selvmordsmetoden var inspirert av favorittfilmen «Snøhvit og de syv dverger»).

«The Imitation Game» har for øvrig en lengre historie i Hollywood. Warner Bros. kjøpte tidlig rettighetene til manuset, og ønsket Leonardo Di Caprio i hovedrollen (mens Ron Howard var interessert i å ta regien).

Nå blir det i stedet Tyldum som ser ut til å føre prosjektet i havn – selv om noen innspillingsdato ikke er helt klar ennå.

Tyldum har også, som vi nylig kunne melde, også hatt møte med James Bond-produsentene – men vi regner jo sjansen for at han får tilbud om den 24. Bond-filmen som mindre enn minimal. Særlig nå som Sam Mendes er tilbake i bildet.