For noen uker siden anbefalte vi – blant annet gjennom en positiv anmeldelse signert Espen Svenningsen Rambøl – den svært utradisjonelle britiske okkulte horrorfilmen «Kill List». Det har vi faktisk fått litt kjeft for – enkelte mente den var for voldelig, andre syns rett og slett bare den var crap.

Men vi står på vårt, vi. Og andre anmeldere har vært enda mer positive enn Espen, for eksempel Peter Bradshaw i The Guardian.

Alt i alt har i hvert fall «Kill List»-skaper Ben Wheatley fått mye oppmerksomhet, og forventningene er ganske betydelige til hans kommende «Sightseers».

En film som på mange måter er helt annerledes enn «Kill List», men som vi likevel tror kan komme til å bli rimelig kontroversiell.

Steve Oram og Alice Lowe har hovedrollene i «Sightseers», og har også skrevet manus. De to er komikere, som blant annet har jobbet med Steve Coogan og på kultserien «The Mighty Boosh», og spiller et par som reiser på ferie på den britiske landsbygda. Dette skal i utgangspunktet være en rolig tur, men folk de møter på reisen – ikke minst irriterende turister – gjør at historien tar en brå og mørk vending.

Jeg tror det ferske klippet, som du ser i videovinduet øverst, gir et ganske greit inntrykk av hva dette er for noe.

«Sightseers» vises i Director’s Fortnight-programmet under Cannes-festivalen som starter onsdag.

Og har du fremdeles ikke sett «Kill List», anbefaler vi at du leier den her.