Håper du tenker deg på kino for å se Noah Baumbachs «Frances Ha» i helgen, og etterpå kan du jo tenke litt over hvor ekstremt mye bedre filmer og serier om unge voksne har blitt siden 1994.

Det året kom Ben Stillers regidebut «Reality Bites» ut – en fortelling om Lelaina Pierce (en vilt nusselig Winona Ryder), som grubler over livet, lager en dokumentar om vennene sine med et videokamera og sier ting som at «he’s so cheesy, I can’t watch him without crackers».

Jeg husker jeg elsket den filmen, men nylige forsøk på å se den i reprise via nattlig tv har aldri blitt fullført.

Ben Stiller mener tydeligvis at filmens univers er verdt å gjenopplive likevel, for ifølge Deadline jobber han nå med å utvikle «Reality Bites» som tv-serie hos NBC.

Helen Childress, som også skrev manuset til originalfilmen, er med igjen, og tanken er at serien skal foregå på samme tid – altså tidlig 90-tall – som filmen, og også i serieversjonen i Houston.

Som vanlig må det først lages en pilotepisode før NBC eventuelt sier ja eller nei til serien.

Ben Stiller har for øvrig nok å gjøre om dagen. «The Secret Life of Walter Mitty» kan fort bli en av neste års store Oscar-filmer, og i høst går han i gang med innspillingen av nevnte Noah Baumbachs nye drama «While We’re Young».

Også har vi jo «Zoolander 2», da. Få opp farta ‘a, Ben.

90-tallsbonus: Anton Corbijn slapp i går en director’s cut av videoen til Nirvanas «Heart-Shaped Box»: