Husker du at mange i fjor mente at HBO var i ferd med å bli forbigått av konkurrenter som AMC («Mad Men», «The Walking Dead») og Showtime («Dexter», «Homeland»)?

Vel, det la nok ledelsen i HBO merke til også. Og i stedet for å overse problemstillingen har den amerikanske kabelkanalen valgt å satse beinhardt på en rekke prestisjeprosjekter i tida framover.

Sist ut: Et samarbeid med Ben Stiller og forfatter Jonathan Safran Foer, som skal lage serie om en jødisk familie i Washington DC kalt «All Talk».

Stiller skal både regissere, produsere og spille en av hovedrollene, mens hedersmannen Alan Alda («MASH») er i forhandlinger om en annen av de viktigste rollene.

Jonathan Safran Foer – som har skrevet pilotepisoden – er for tida aktuell med filmatiseringen av sin roman «Ekstremt høyt og utrolig nært», som dessverre har fått ganske hard medfart av kritikerne.

Ben Stiller har en rekke filmer planlagt for 2012 – blant annet den etterlengtede «Neighborhood Watch» – men spør du oss burde ikke Stiller ha noe viktigere på plakaten framover enn å lage «Zoolander 2» så fort som overhodet mulig.

En annen som også skal lage HBO-pilot er regissør Paul Feig – kjent som regissøren til «Bridesmaids», men vel så viktig: Medskaper av serieklassikeren «Freaks and Geeks» sammen med Judd Apatow.

Serien heter «The Viagra Diaries», og har Goldie Hawn i rollen som en 65 år gammel nysingel kvinne.

Darren Star – en av hovedprodusentene bak «Sex og singelliv» – er øverste kreative ansvarlige for serien.