Stephen King-industrien dundrer ufortrødent videre, tilsynelatende upåvirket av floppen «The Dark Tower» i fjor, for verdens kanskje mest filmatiserte forfatter har ikke tenkt å begynne å bli gnien med filmrettighetene til det han skriver.

Siste nytt er at årets King-roman, «The Outsider», blir HBO-serie med Ben Mendehlson i hovedrollen og Jason Bateman som regissør, melder Variety.

Boka ble lansert i mai og fikk god omtale av blant annet New York Times.

Handlingssammendrag: En tilsynelatende helt ukomplisert etterforskning av det grusomme drapet på en guttunge leder en erfaren politimann og en uortodoks detektiv til å sette spørsmålstegn ved virkeligheten, idet en snikende, overnaturlig kraft kryper inn i saken.

En god kombinasjon av forfatterens to favorittsjangre, krim og horror, med andre ord.

Mendehlson er kjent som kynisk Imperie-offiser i Star Wars-filmen «Rogue One» (2016), blakk gambler i «Mississippi Grind» (2015) og kaldblodig dusørjeger i «Slow West» (2015). Bateman, som er mest kjent som skuespiller, men skal regissere de to første episodene av «The Outsider» og «sette tonen» i serien, har blant annet hatt regi på Netflix-serien «The Ozark» tidligere.

Manusforfatter Richard Price har tidligere vært med på å skrive serier som «The Deuce» og «The Wire».

Såvidt vi kan se blir dette det sjette Stephen King-baserte TV-prosjektet som enten er annonsert eller har hatt premiere de siste to åra. I den samme perioden har fire King-filmer hatt premiere, med minst seks nye på vei, inkludert nyinnspillingen av «Pet Semetary» og oppfølgeren til kassasuksessen «It».

Kongen av spenningslitteratur hadde for øvrig godord å dele om den franske Anders Danielsen Lie-filmen «The Night Eats the World» tidligere i høst: