Vi har blitt utsatt for ganske mye Lance Armstrong siden han for to år siden – i et eksklusivt intervju med Oprah Winfrey – la kortene på bordet og fortalte sannheten om sin omfangsrike dopingfortid. Flere dokumentarer har blitt lagd om den tidligere syklisten siden da, testikkelen hans ble nevnt på siden her tidligere i dag, og mannen er selv snart klar med sin tredje (!) selvbiografi siden år 2000. Å lese nok en bok om livet til noen med troverdigheten til en tåfis er kanskje ikke det mest interessante man kan bruke tiden sin på, men nå kommer det uansett snart en spillefilm om sykkelgjøken som det kan være verd å få med seg – ihvertfall om man dømmer ut ifra denne nye spennende traileren som dukket opp for noen dager siden.

«The Program» er den britiske regissøren Stephen Frears (High Fidelity, The Queen, Philomena) forsøk på å fortelle historien om en av idrettshistoriens verste juksemakere. Filmen følger en irsk sportsjournalist (Chris O’Dowd) som er overbevist om at Lance Armstrong har tatt i bruk ulovlig substanser under sine suksesser i Tour de France. Han starter derfor å grave etter beviser som vil felle Armstrong.

Skuespilleren som portretterer Lance Armstrong i filmen, Ben Foster (3:10 to Yuma, Lone Survivor), innrømmer at han selv testet ut de samme ulovlige substansene Lance brukte for å komme tettere inn på karakteren. Da han nylig ble intervjuet i The Guardian, ville han imidlertid ikke nevne hvilke substanser det var snakk om, men kunne forsikre leserne om at de fungerte.

Med skuespillere som Chris O’Dowd (St.Vincent, Calvary, The IT-Crowd), Jesse Plemons (Friday Night Lights, Paul, Breaking Bad) og Dustin Hoffman (Rainman, The Graduate osv osv) på rollelisten – og med stødige Stephen Frears bak regissørspakene – virker det hele veldig lovende. «The Program» har norsk kinopremiere den 20. November.

( Om du vil korte ned ventetiden med litt Armstrong-dokumentarer i mellomtiden: «The Armstrong Lie» og «Stop at Nothing: The Lance Armstrong Story» er begge tilgjengelige på canadisk Netflix. Begge to kan anbefales, om du ikke har fått nok da.)