Ok, da var det bestemt – og vi kan vel ikke akkurat si at vi så denne komme.

Nå har nemlig Warner Bros. annonsert at Ben Affleck skal spille Batman i den neste Zack Snyder-regisserte Supermann-filmen, som det tidligere i sommer til stor oppstandelse ble fortalt at skulle by på et møte mellom de to superheltene.

– Vi visste at vi trengte en ekstraordinær skuespiller til å ta på seg rollen som en av DC Comics mest utholdende og populære superhelter, og Ben Affleck passer godt til den beskrivelsen – og enda litt til. Hans strålende karriere er et bevis på hans talent og vi vet at Zack vil gi figurens dualitet en ny dimensjon, uttaler kreativ sjef Greg Silverman i Warner Bros. Pictures i en uttalelse ifølge Reuters.

Vi kan vel strengt tatt se for oss den lille halvsure strekmunnen hans under masken – og kanskje blir han en litt mindre humørløs Bruce Wayne enn det surpompen Christian Bale var?

Uansett: Skal man dømme ut fra mottakelsen nyheten har fått fra et samlet internett, står ikke akkurat jubelen i taket hos fansen.

For vi husker jo hvordan det gikk sist Affleck tok på seg en superheltmaske, i rollen som den blinde superhelten Daredevil (flaggermus er jo strengt tatt blinde, såååå). Som så mange andre var ikke Affleck altfor fornøyd med den rollen:

– Ved å spille en superhelt, har jeg vel sagt fra meg alle muligheter til å spille en annen superhelt, sa Affleck den gang, og har senere også uttalt at det å ha på seg et superheltkostyme var «en kilde til ydmykelse».

Superheltdrakter, ja. Affleck var borti tilsvarende dilemmaer da han i «Hollywoodland» spilte rollen som skuespilleren George Reevesen av mange Supermann-skuespillere du kanskje ikke har hørt om.

På denne tiden i fjor ble det spekulert i at Affleck kunne regissere den mulig kommende Justice League-filmen – uten at de ryktene bar frukter.

Affleck regisserer som kjent bare filmer han selv spiller i («Argo», «The Town»), så kanskje kan disse ryktene få nye bein å gå på nå som rollen som Batman er i boks?