Ben Affleck er en fin fyr, tror vi, med et langvarig engasjement for Afrika og Kongo spesielt.

Han har blant annet vært med på å opprette Eastern Congo Initiative, som ønsker å sette fokus på den dystre situasjonen i østre Kongo, området der Joshua French og Tjostolv Moland reiste på den fatale turen i 2009.

Men Affleck har aldri fått lov til å gjøre noe med dette engasjementet i filmatisk sammenheng – en artikkel i The Playlist trekker fram et sitat fra 2010 der han beklager seg over at pengefolka i Hollywood ikke tror det finnes noe videre marked for filmer fra Afrika.

Men nå har ting endret seg.

Suksessen med «Argo» og det faktum at han snart skal spille Batman har utvidet handlingsrommet til Affleck betydelig, og nå har også Warner Bros. gitt grønt lys for afrikafilmen han så lenge har ønsket seg.

Manusforfatter Will Staples skal skrive filmen, som handler om en gruppe leiesoldater som blir hyret inn for å ta livet av en brutal krigsherre.

Låter spennende.

Men filmen blir nok ikke laget i morgen, akkurat.

Akkurat nå er han opptatt med innspillingen av David Finchers «Flink pike», deretter vil han ta på seg flaggermusdrakten for «Man of Steel»-oppfølgeren, før han går i gang med filmatiseringen av Dennis Lehanes «Live By Night».

Ventetiden kan vi jo bruke på å lære litt mer om Kongo, kanskje?