Ben Affleck kunne trolig valgt hvilket regioppdrag han ville etter suksessen med «Argo», men i stedet for å cashe inn og hive seg over et superheltprosjekt eller en lettvint blockbuster har fyren valgt å dra hjem igjen.

Deadline melder nemlig at Afflecks neste film definitivt blir en adaptasjon av Dennis Lehane-romanen «Live By Night», med handling lagt til nesten-hjembyen Boston (Affleck vokste opp i Cambridge, like nord for Boston).

Gode nyheter, om du – som oss – likte Afflecks regidebut «Gone Baby Gone», som også var basert på en Lehane-historie.

«Live By Night» følger Joe, sønn av en politimann, men selv en kriminell på vei opp karrierestigen, under forbudstidas USA.

Det er jo en setting som har blitt brukt i utallige filmer og tv-serier tidligere, og forfatter Lehane har da også blitt med i manusteamet til «Boardwalk Empire» i forkant av seriens fjerde sesong som starter opp til høsten – nettopp på bakgrunn av hans kjennskap til miljøet etter å ha jobbet med boken.

Affleck skal selv ha en rolle i filmen, som starter innspillingen til høsten. Warner Bros. – som plukket opp filmrettighetene før boka i det hele tatt var ute i butikken, produserer.