Historien om «Ghostbusters 3» har vært preget av mange falske håp og brutte løfter, siden ideen om en tredjefilm først ble født på 80-tallet engang.

Dan Aykroyd har hatt fryktelig lyst hele tida, mens Bill Murray har sett foraktfullt på alle som har nevnt muligheten for at han skal gjenta rollen som Peter Venkman. Og i februar døde Harold Ramis, og da skulle man jo tro at alt var over.

Men den gang ei. For noen måneder siden ble det varslet at regissør Paul Feig («Freaks & Geeks», «The Heat», «Bridesmaids») stod klar for å ta over prosjektet, og – gulp – han hadde planer om å lage en oppfølger med kvinnelige hovedfigurer.

paulfeig

Bill Murray så ut til å støtte planene, og foreslo tidligere i år Melissa McCarthy, Linda Cardellini, Kristen Wiig og Emma Stone som nye spøkelsesjegere.

Og hei, nå går det veien.

Det BLIR en kvinnelig «Ghostbusters», Paul Feig er omsider bekreftet som regissør, og det vil ikke overraske veldig hvis flere av damene Murray nevnte kommer til å dukke opp på rollelista (særlig McCarthy har klippekort i Feigs filmer).

Som om ikke det var nok er Katie Dippold (som skrev Feigs «The Heat» og har jobbet på «Parks and Recreation») hyret inn som manusforfatter.

The Hollywood Reporter skriver at «Ghostbusters 3» blir starten på en helt ny franchise som ikke har forbindelser til de forrige filmene (tenk de nye «21/22 Jump Street»-filmene), men vi får helt sikkert få et par gjesteinnhopp fra de originale skuespillerne.

I hvert fall de som ikke sutrer (hører du det, Ernie Hudson):

Vi bør imidlertid ikke holde pusten i påvente av filmslippet. Manuset skal som kjent skrives og godkjennes først, og det er ikke engang sikkert at dette blir Feigs neste prosjekt (han har komedien «Spy» på vei ut til neste år, og jobber også med en komedie med Reese Witherspoon, er produsent for «Knøttene» og har en tv-serie på gang for Yahoo).