Jeg hadde egentlig en veldig soft spot for «True Blood» da serien dukket opp i 2008. Sørstatsgotikken føltes veldig fresk og ny, og Alexander Skarsgårds stjerneappell lyste jo lang vel.

Men på ett eller annet tidspunkt (mot slutten av sesong tre omtrent, tror jeg) fikk jeg plutselig følelsen av å være vitne til kreasjonen til femten veldig skrullete manusforfattere som forsøkte å overgå hverandre med blodsprut og sex, og plottet tok en hel haug av retninger som jeg slet med å følge med på.

Derfor falt jeg av. Det er godt mulig at serien har tatt seg opp igjen siden da, fortell meg gjerne noen sannhetens ord i kommentarfeltet i så fall.

Uansett føltes det som en bekreftelse på min (ubegrunnede?) skepsis overfor nyere «True Blood» da jeg i morges leste at serieskaper Alan Ball har planer om å trekke seg som seriens showrunner.

Alan Ball. Foto: HBO

Ball – som også lagde «Six Feet Under» og «American Beauty»har mange andre prosjekter han ønsker å realisere, og kommer derfor ikke lenger til å ha det øverste kreative ansvaret for serien etter sesong fem, hvis premiere er til sommeren.

HBO prøver likevel å berolige fansen, ifølge Entertainment Weekly:

– Hvis vi bestemmer oss for å fortsette med en sjette sesong, vil serien fremdeles styres av et veldig kompetent team av manusforfattere og skribenter som har jobbet med «True Blood» i mange år, heter det.

Ball er tilsvarende optimistisk:

«True Blood» har vært, og vil forbli, et høydepunkt ikke bare i min karriere, men også mitt liv. På grunn av fantastiske skuespillere, manusforfattere og produsenter, som jeg har vært så heldig å få jobbe med i fem år, kan jeg nå ta et steg tilbake og se serien nå nye høydepunkter mens jeg skal prøve meg på andre spennende muligheter.

Ball skal blant annet jobbe med serien «Banshee» for kanalen Cinemax – en serie som i tone visstnok skal minne om både «Justified» og «A History of Violence».