Charles Dickens‘ berømte dannelsesroman «Store forventninger» har vært filmatisert en rekke ganger, fra David Leans berømte 1946-versjon til Alfonso Cuarons forsøk fra 1998 med Gwyneth Paltrow, Ethan Hawke og Robert DeNiro.

I fjor kom det også en BBC-versjon det går lovord om.

Men det forhindrer ikke flere varianter, og denne gangen er det Mike Newell («Donnie Brasco», «Harry Potter og ildbegeret») sin tur til å prøve seg, og han tar historien tilbake til historiens opprinnelse på midten av 1800-tallet. I natt kom traileren, se den i videovinduet øverst.

Jeremy Irvine (sist sett i Steven Spielbergs «War Horse») spiller hovedrollen som Pip, en foreldreløs fattiggutt som foretar en klassereise når en mystisk velgjører finansierer utdannelsen hans i London.

Holliday Grainger spiller rollen som Pips store kjærlighet Estelle, mens Helena Bonham Carter nærmest virker for perfekt i rollen som eksentriske Miss Havisham.

Filmens manus er for øvrig skrevet av David Nicholls («One Day») og andre skuespillere er Ralph Fiennes, Jason Flemyng og den skotske nasjonalhelligdommen Robbie Coltrane.

Norsk premiere er ikke fastsatt ennå.

Bonus:

«South Park» forteller historien om karakteren Pip i sesong fire – kåret til en av tidenes mest kjedelige SP-episoder: