Du jobber i BBC, og får en dag en invitasjon i posten til Pyongyang International Film Festival i Nord-Korea, en festival startet opp i 1987 for å gi en visningsplattform til regimets propagandafilmer («Glory of Our People in Holding the Great Leader in High Esteem» fra 1992 låter jo som et ordentlig høydepunkt).

Hva sender du?

En episode av «Sherlock», såklart!

Britiske medier har nå kommet over et offentlig dokument, som viser at The Foreign and Commonwealth Office (FCO) brukte penger – cirka 2000 kroner – på å skaffe rettigheter til «Sherlock» for visningen under festivalen i 2012.

Målet var å «oppmuntre til forandring», ifølge BBC selv.

Jeg følger endel Benedict Cumberbatch-fans («cumberbitches») på Twitter, og de er ikke så mye mindre intense i sin overbevisning enn nordkoreanere, altså. Men det får være en annen sak.

– Nordkoreanere flest har aldri sett noe annet enn hjemlige, sovjetiske eller kinesiske filmer. Å delta i filmfestivalen i 2012 var bare en liten del av et kulturelt utvekslingsprogram vi har med Nord-Korea for å få vist et annet perspektiv på verden utenfor, sier en FCO-talsmann til BBC.

Tanken på at Benedict Cumberbatch og Martin Freeman planter små revolusjonære frø i hodene på nordkoreanere er jo artig, såklart. Men som vanlig er jo ikke virkeligheten så enkel.

Riktignok inneholder  Pyongyang International Film Festival fremdeles et viktig propagandaelement, men det er lenge siden de åpnet opp for mer liberale innslag fra resten av verden.

I 2004 ble for eksempel «Bend it Like Beckham» vist der, uten at effekten av det er direkte veldokumentert. Festivalen har en WordPress-side, for Guds skyld.

Pyongyang International Film Festival arrangeres for øvrig på nytt igjen i høst. Kan det norske utenriksdepartementet kanskje gi så det svir, slik at «Kill Buljo 2» får tatt turen?