Aj, trist. Kvalitetsserien «The Hour», med Ben Whishaw og Dominic West, har blitt kansellert av BBC.

Sesong to av krimdramaet ble vist i fjor høst, og slet med lave seertall (lavere enn 1,5 million seere i gjennomsnitt). Så da hjalp ikke generell kritikerros og fire Golden Globe-nominasjoner.

Jeg har ikke fått sesong to ennå selv, men den første sesongen var veldig spennende og velskrevet. Jane Featherstone, direktør i Kudos Film and Television, sier til Radio Times at hun er trist og skuffet over beslutningen, mens BBC uttaler følgende:

– Vi elsket serien, men må av og til ta tøffe beslutninger for å kunne skape nye produkter.

Dette er slett ikke den eneste serien som har fått smake BBCs slakterkniv den siste tida. Ricky Gervais og Stephen Merchant-serien «Life’s too Short», om den kortvokste skuespilleren Warwick Davis, var vel aldri i nærheten av å kunne gjenta suksessen komikerne hadde med «Extras» og «The Office».

Serien debuterte på BBC med 2,5 millioner seere i november 2011, men da den sjette og siste episoden ble sendt i november var seertallene halvert.

Tidlig i januar annonserte medprodusent HBO at de ikke ville være med å lage flere episoder, og nå har også BBC erklært at det ikke blir flere enn én sesong av «Life’s too Short».

Til gjengjeld får den ivrigste fansen et lite plaster på såret, i form av en éntimes lang spesialepisode, med Val Kilmer.

– Jeg tror fansen kommer til å bli veldig overrasket over å se Warwick Davis og Val Kilmer sammen på skjermen igjen (de to spilte også sammen i filmen «Villow» i 1988). Nesten like overrasket som Val når han finner ut hvor mye vi betaler ham, sier Stephen Merchant til The Guardian.

Ricky Gervais er for øvrig opptatt med innspillingen av «The Muppets 2» for tida, og den nye serien hans «Derek» vises for tida på Channel 4. Den har vi for øvrig skrevet mer om her.

Stephen Merchants nye HBO-serie «Hello Ladies» er ventet å skulle debutere på HBO i løpet av året.

For øvrig annonserte BBC også i forrige uke at den femte sesongen av «Being Human» kommer til å bli den siste.

Dette har vokst til å bli en av de største BBC3-seriene siden starten i 2008, men siden starten har skuespillerne bak de tre hovedkarakterene – en vampyr, en varulv og et spøkelse – blitt byttet ut, og populariteten har dalt.

Serien har vært vist på NRK3 i Norge.