BBC har jo et stadig press på seg for å levere gode komiserier, og nå har the Beeb bestilt to nye serier som forhåpentlig kan ta opp arven etter suksesser som «The Office», «The Thick of It» og «I’m Alan Partridge».

En av de av de to nye er faktisk produsert av selskapet til Alan Partridge/Steve Coogan, Baby Cow Productions, og følger komiker Nick Helm som en arbeidsledig musiker som danner en slags allianse med sin 11 år gamle nevø. Serien er titulert «Uncle».

Nick Helm har etter hvert blitt en ganske så populær standupkomiker i Storbritannia, med sin særegne raspete røst:

Men det er en annen kommende komiserie fra BBC som vi kanskje ser enda mer fram til. Mockumentaryen «People Just Do Nothing» følger miljøet rundt en piratradiostasjon i Vest-London.

Komiserien følger MC Sniper, som nettopp sluppet ut etter et kort fengelsopphold og som blir nødt til å ordne opp i den noe rotete og innrøyka hverdagen rundt radioen.

BBC har tidligere laget en pilot (som kan ses her), mens ulike webeksklusive ting har dukket opp på nettet. Noe av det virker rimelig gøy:

Begge seriene skal vises på BBC3, men oppstartstidspunkt er ikke annonsert ennå.

BBC har for øvrig også bestilt åtte komipiloter som kun skal vises via iPlayer, men som kan bli plukket opp til fulle serier etter hvert.

Virker som en smart måte å gjøre det på.