Forfatter Lauren Child, som står bak  barnebokserien «Charlie and Lola», ble nylig intervjuet av magasinet Radio Times om den animerte utgaven av bøkene hennes.

Der ga hun leserne en viss innsikt i sikkerhetstenkningen bak barne-tv hos BBC.

– Vi fikk nesten trøbbel med at Lola skulle gjøre forlengs rulle. BBC ble veldig bekymra for at hun skulle havne i en forferdelig ulykke og brekke nakken, forteller Child.

Episoden hun snakker om er fra seriens andre sesong, og heter «Charlie is Broken» (forøvrig ikke en Batmanreferanse).

– Det spiller ingen rolle at hun og Charlie er fiksjon, eller at de er laga av papir. Designerne måtte tegne en veldig myk madrass hun kunne rulle på.

Samtidig påstår barnebokforfatteren at en episode hvor Charlie og Lola får hodelus ble avvist av Disney, som delfinansierte serien.

Radio Times-artikkelen skulle handle om hemmelighetene bak kjente og kjære programmer på barne-tv, og magasinet snakket også med Richard Starzak, som har regi og manus på «Sauen Shaun».

– Det finnes ting du ikke kan gjøre på barne-tv. Vi kan ikke ha folk som blir slått i hodet. Vi vil ikke være ansvarlige for barn som slår hverandre med stekepanner.

Likevel, han mener også at slapstick er et universelt språk.

– Noen ganger tenker jeg at barne-tv kan være i overkant forsiktig. Jeg tror ikke tegnefilm-aktig vold påvirker barn. Jeg tror det er eskapisme.

En av dem som mener dagens barne-tv er for forsiktig er Telegraph-spaltist og historiker Tim Stanley.

– Det herrene og fruene i BBC ikke later til å forstå er at barndommen er den ene tida i livet hvor de fleste normale regler for sosial oppførsel er opphevet. Det handler om moro, om oppskrapte knær, å bygge go-karter, å plage sure naboer og generelt gjøre ugagn.

Stanley skylder på det han kaller liberale bedrevitere som han mener er ute etter å ødelegge all moroa.

– Og for hva? Skape en fremtidig generasjon av overvektige, kjedelige Fotherington-Thomaser (en pysete barnebokfigur, journ.anm.) som hopper gjennom blomstene og nynner «hallo skyer, hallo himmel». En dystopi brakt til oss fra de samme folkene som tror på kjønnsnøytrale leker og at små jenter som liker rosa er ofre for falsk bevissthet.

Ifølge en artikkel i The Telegraph har en talsmann for BBC svart med at:

– Vi følger BBCs redaksjonelle retningslinjer i produksjonen av alle programmene våre.

Nylig mente forøvrig den britiske filmkritikeren Mark Kermode at den nye Postmann Pat-filmen kunne bli for skummel for målgruppa.

Det skal nevnes at det i det tilfellet delvis dreide seg om Ronan Keatings sangbidrag til filmen.

Stakkars «Peppa Gris» har også blitt beskyldt for å være en dårlig innflytelse på barn, etter at en talefeil hos enkanin lærte en fireåring å si «fucking gazelles».