De som ikke klarer å vente på å se Ben Affleck ta på seg en tettsittende kondomdrakt igjen har dårlige nyheter i vente.

Storfilmen «Batman vs. Superman» er nemlig utsatt fra den planlagte premieredatoen neste sommer. Filmen kommer først 6. mai 2016, nesten et år senere. Det rapporterer blant andre Variety.

Det er et gutsy tidspunkt: Erkerivalen Marvel har gjort stor suksess med å slippe sine største filmer akkurat på denne tiden av året, med «The Avengers» i 2012 og «Iron Man 3» året etter.

Begge var braksuksesser, og det er allerede kjent at de vil gjenta bedriften også i 2016 – de slipper en ikke-annonsert film samme helg som «Batman vs. Superman» har fått ny dato. Like etterpå kommer også «X-Men: Apocalypse» fra Marvel.

«Batman vs. Superman» er oppfølgeren til fjorårets forglemmelige «Man of Steel». Begge har Zach Snyder ved roret – han som laget «300» og «Watchmen», altså.

Henry Cavill returnerer som Supermann, og hvem det er som skal spille Batman må du ha vært på Mars for ikke å få med deg: Det var nærmest opptøyer i gatene da Ben Affleck ble bekreftet i rollen.

Ben-Affleck

Årsaken til at filmen blir utsatt skal være å få tid til å «realisere visjonen fullt ut». I følge Hollywood Reporter er manuset i ferd med å skrives om av Chris Terrio, som gjorde en bunnsolid jobb med Ben Afflecks «Argo» (2012).

Warner Bros. jobber også med å fylle ut rollelisten. Gal Gadot er allerede om bord som Wonder Woman, og det ryktes at godeste Joaquin Phoenix skal ta på seg skurkehatten for anledningen.

wonder

Hadde det ikke vært for at de har valgt en premieredato med knallhard konkurranse, skulle en tro Warner Bros. bare var vettskremte for konkurransen i 2015:

I løpet av det året får vi blant annet servert – hold deg fast – «Star Wars: Episode VII», «The Avengers: Age of Ultron», «Jurrassic World», neste James Bond-film, «Mission Impossible 5», «Assassin’s Creed», «Terminator: Genesis», «The Hunger Games: Mockingjay – Part 2», «Fifty Shades of Grey», «Fast & Furious 7», «Ant-Man», «Mad Max: Fury Road» … the list goes on.

Egentlig skulle også «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales» vært på den lista. Men filmen til Joachim Rønning og Espen Sandberg, de norske «Max Manus»- og «Kon-Tiki»-regissørene, er også utsatt.

Datoen som egentlig var satt av til «Superman vs. Batman» har gått i arv til Warner Bros.’ nye Peter Pan-film med Hugh Jackman. «Pan», som den enkelt og greit heter, kommer 17. juni neste år.