En Batman-serie uten Batman? Det er markedsføringsnøtta produsent Warner Bros. blir nødt til å løse før den amerikanske premieren på «Gotham» 22. september.

Vi snakker altså om en forløperserie, der vi får møte mange av karakterene fra Batmans univers, blant dem Bruce Wayne før han tar på seg flaggermusdrakta.

I går ble det klart at C More har kjøpt de nordiske rettighetene til serien, som de planlegger å sende tre dager etter at episodene går på lufta i USA.

Hovedfokus i «Gotham» er på James Gordon (Ben McKenzie) som ung politimann. Han blir partner med den langt mer kyniske og hardhudede Harvey Bullock (spilles av «Sons of Anarchy»-kjenningen Donal Logue).

De blir satt til å etterforske det kaldblodige drapet på milliardærparet Thomas og Martha Wayne, som blir myrdet foran øynene på den 12-årige Bruce (han som da blir Batman etterhvert, hvis du er litt morgensløv).

Etterforskningen setter Gordon og Bullock i kontakt med en rekke prominente folk i Gothams underverden, som Selina «Catwoman» Kyle (Camren Bicondova), Oswald Cobblepot (Robin Lord Taylor) aka Pingvinen og Edward Nygma (Cory Michael Smith) som senere blir kjent som The Riddle.

Amerikanske kritikere som så pilotepisoden i sommer var stort sett begeistret, noe som lover godt selv om den selvsagt blir nødt til å gå noen uker før man kan felle noen endelig dom.

Lovordene strøs særlig over Jada Pinkett Smith, som spiller Fish Mooney, og Robin Lord Taylor som Pingvinen.

gotham-jada-pinkett-smith

«Gotham» får da norsk premiere på C More Series 25. september.