Mens «The Avengers» knuser den ene kassarekorden etter den andre, har nok andre konkurrerende studiosjefer sittet og tenkt hvordan i huleste man kan toppe dette. Men dette er jo enkelt, utbrøt kanskje en av mellomlederne på idémyldringsmøte hos Warner Bros. Vi har jo rettighetene til en tegneserie som er bygget over nesten samme lest!

Bare potensielt enda kulere: I «Justice League» er det jo blant andre Batman og Superman som slåss side om side.

Nå er  hjulene i gang, og manusforfatter Will Beall er hyret inn til å skrive manus om superheltsupergruppa, som først dukket opp i en tegneserie i 1960 og da bestod av Superman, Batman, Aquaman, Flash, Green Lantern, Martian Manhunter og Wonder Woman.

Eller, for å være helt nøyaktig har Beall jobbet med manuset i et år allerede, og at nyheten om at det eksisterer har kommet ut tyder på at Warner er nær en avgjørelse om å gi filmen offisielt grønt lys.

Hvem ville passet til å regissere noe slikt? Og er ikke Batman slik Christopher Nolan nå har portrettert ham så forankret i folks bevissthet at det vil være umulig for noen andre å starte med karakteren på nytt?

Regner med at diskusjonene rundt verdens lunsjbord – i hvert fall de lunsjbordene som er plassert i bokhandlenes tegneserieavdelinger – går varmt i dag.

Uansett vil det være rimelig å anta du får se helt nye fjes i rollene Batman og Superman. Ifølge The Playlist skal i hvert fall Zack Snyder ha uttalt at det ikke vil være noen referanser til «Justice League» i hverken «The Dark Knight Rises» eller «Man of Steel» (som kommer til neste år).

Uansett får vi vente å se – tegneserien har nemlig vært svært nær å bli filmatisert tidligere.

I 2008 hadde Warner hyret inn Armie Hammer til å spille Batman, Adam Brody som The Flash, D.J. Cotrona som Superman, og rapperen Common som Green Lantern, men manusforfatterstreiken i 2008 gjorde at man skrinla hele prosjektet.

Men når man nå ser «The Avengers» forbigå «Harry Potter og dødstalismanene del 2» på lista over tidenes mest lønnsomme filmer, er nok motivasjonen tilbake igjen.

Hva tror du om en filmversjon av «Justice League»?