Forventningene til «The Dark Knight Rises» har ikke akkurat vært lave i forkant av premieren i sommer. Og etter at den siste traileren ble sluppet i natt, kan man ikke si at de har avtatt.

Vi skal ikke røpe noe av den før du har sett den selv. Gjør det nå, med en gang. Den ligger i toppen av saken her. kan du lese videre.

Hva venter du på?

Sånn, sett den nå? Da kan du tørke sikkelet vekk fra haken, så ser vi litt på hva vi egentlig så i traileren.

Først av alt, vi visste jo på forhånd at Batman ville få skikkelig bank av Bane i «Dark Knight Rises». Men i denne traileren skjønner vi virkelig i hvilket omfang han blir rundjult. Ikke bare i kostyme, men også som selveste Bruce Wayne. Og alle som har sett Bane-skuespiller Tom Hardy i aksjon i «The Warrior» vet at, joda, han kan slå hardt for seg. La du merke til scenen der Bane bærer – og slipper – Batman-masken? Huff.

Det lover vel ikke akkurat godt når Wayne selv (spilt av Christian Bale som vanlig) tigger Bane om å vise nåde og bare drepe ham med en gang? Men neida, Bane vil at straffen skal være verre enn det.

Straffen? Vi kan vel bare tippe på at det er å se hele Gotham City gå til hundene. Etter noe som ser ut som en spektakulært flukt fra et fangefly i starten av traileren, får vi også se Bane sprenge alle broene som leder over til byen, der han slipper alle fangene fra fengselet løs, angriper børsen, sprenger fotballstadionen (som vi jo har sett før) og sikkert litt til.

Så er det Catwoman da, eller Selena Kyle som hun egentlig heter (spilt av Anne Hathaway). Her kan det virke som hun slåss mer med enn mot Batman, mot deres felles fiende Bane – som åpenbart skremmer livskiten ut av dem begge. Hun sier til Batman at han kanskje bare må gi opp folket, at han allerede har gitt alt han kunne gi for dem. «Ikke alt», svarer Batman. Hva er det han ikke har gitt ennå? Livet sitt? Uæh!

Men hei, det er også store mengder action i filmen, kan det se ut som. Den kamoflasjefargede Batmobilen Banemobilen blir visst ordentlig vraka. Og har du sett: Helt på tampen der dukker det også opp en svart Batmobil – som kan fly!

Nok av grunner til å glede seg til den norske premieren den 25. juli. Hva tror du om filmen etter å ha sett traileren? Noe spesielt du bet deg merke i mens du så den?