Den siste uka har vi tenkt mye på Miles Scott (5 år), som heldigvis er på bedringens vei etter et altfor tidlig og ublidt møte med leukemi.

For å trøste ham litt, kontaktet foreldrene den veldedige organisasjonen Make-A-Wish. De motiverer syke barn ved å lytte til ønskene deres, og oppfylle dem så godt det lar seg gjøre.

Hva Miles ønsket seg, ung og superhelt-interessert gutt som han er? Å være Batkid for en en dag, vel.

I dag ble ønsket hans oppfylt i San Francisco, som for anledningen var gjort om til Gotham City. Da vi intervjuet initiativtakerne bak stuntet forrige uke, hadde nærmere fem tusen mennesker meldt seg frivillig til å fylle gatene som tilskuere.

Da dagen endelig ankom i dag, var det langt mer enn ti tusen frammøtte som jublet for kappekledde Miles og hans Batman-pappa. Politiet hadde sørget for å stenge av gatene, slik at superheltene fikk jobbe i fred.

Skal vi tro bildene og videosnuttene som har kommet over Atlanteren, fikk femåringen en dag han sent vil glemme i Gotham Citys gater.

Også lillebror fikk være med på feiringen, naturligvis utkledd som vesle Robin:

robin

Selv her hjemme kan vi trygt forestille oss at det oppsto noen rørende øyeblikk gjennom dagen, der Batkid fikk redde kvinner i nød, og til stor jubel sørge for at både The Riddler og Penguin havnet bak lås og slå.

Som belønning fikk Miles på slutten av dagen møte borgermesteren i San Francisco, som overrakte ham bynøkkelen – alle øyeblikkene kan gjenoppleves i livestreamen fra hendelsen.

miles_nokkel

Til og med president Obama er imponert:

Bli helt frisk nå, Miles!

gotham-city-chronicle