En novemberdag i fjor fikk fem år gamle Miles Scott en opplevelse han sent vil glemme. Etter en kamp mot leukemi som har gitt ham en tøff start på tilværelsen, drømte Miles om å bli en superhelt.

Ingen hadde forestilt seg den oppmerksomheten gutten fikk, da hans nærmeste bestemte seg for å gjøre drømmen til virkelighet. Politiet stengte av gatene i San Francisco, og tusenvis av frivillige gjorde sitt ytterste for å gjøre om byen til Gotham for en dag.

Det var komplett med skurker som måtte fanges og gåter som måtte knekkes for den lille superhelten.

Det er en flott historie, og et godt utgangspunkt for en dokumentarfilm. Filmen er allerede på vei, og heter (selvsagt!) «Batkid Begins».

Filmskaperne har nå startet en kronerullingskampanje på Indiegogo for å fullføre filmen. De har opptakene de trenger, både bilder fra dagen og en rekke intervjuer. Men de vil sikte høyere enn som så.

– Det vi trenger penger til nå, er å gjøre dette til en ekte superheltfilm, sier filmskaper Dana Nachman i en video som forklarer prosjektet.

– Hva vil det si? Jo, storslått musikk; utrolige bilder og animasjoner; fantastiske lydeffekter, og stilige luftfoto av Gotham City – også kjent som San Francisco. Vi tror at alle disse tingene vil gjøre filmen like episk som den dagen var, sier hun.

Et spørsmål hun vil stille i filmen er hvorfor akkurat denne hendelsen fikk så enorm oppmerksomhet. Var det Miles som trengte verden, eller trengte verden Miles?

På kampanjens sider anslår de at så mange som to milliarder mennesker fikk med seg Batkid på nettet den 15. november i fjor. Blant dem var Ben Affleck (aka Batfleck, som skal spille superhelten i «Batman vs. Superman»), og selveste President Obama.

Filmskaperne håper på å samle 100 000 dollar innen 19. august. Kampanjen ble lansert i går, og har i skrivende stund fått inn 7 610 dollar. Altså omkring 50 000 kroner, på det første døgnet.

Etter planen skal filmen være ferdig i november i år, ett år etter at Batkid reddet Gotham.