Selvplageri, dødsforakt, bæsj og generell fornedring. «Jackass» tv-serien og de påfølgende filmene var av typen som enten fikk deg til å grine av latter eller se beskjemmet i bakken.

Men det er en stund siden man kunne oppnå den helt store sjokkeffekten av å se noen snorte wasabi eller stappe en leketøysbil i anus. Dessuten er gjengen blitt litt slitne: Steve-O har vært inn og ut av rehab, Ryan Dunn døde i en bilulykke, og Johnny Knoxville har faktisk rukket å bli 42 år gammel.

Tid for å justere litt på konseptet, derfor, når gjengen (i oktober) lanserer sin fjerde film: «Jackass Presents: Bad Grandpa».

Konseptet er i utgangspunktet enkelt (såklart): Johnny Knoxville tar på seg parykk og røykejakke, og lar sitt aldrende alter ego, 87 år gamle Irving Zisman, få sin egen spinoffilm.

Zisman har dukket opp i flere «Jackass»-sammenhenger tidligere, blant annet i den tredje langfilmen:

Nå skal knarken ut på roadtrip, og i den forbindelse tar Knoxville med seg den sju år gamle barneskuespilleren Jackson Nicholl.

Dette er altså en manusbasert film, krydret med en rekke «Jackass»-stunts – der bare sjokkerte tilskuere spiller seg selv. Eller, i hvilken grad reaksjoner her er ekte, og i hvilken grad folk egentlig er med på leken kommer sikkert opp til diskusjon (som også tilfellet var med liknende «Borat»).

Uansett, 7-åringen og Zisman gjør masse gøy – de krasjer bryllup og begravelser, kolliderer med biler og ender i  hissige krangler. Høydepunktet her er når bestefar melder på sønnen på en skjønnhetskonkurranse for unge jenter, og det hele ender i et klimaks som emulerer slutten på «Little Miss Sunshine».

Lista her er naturlig nok lagt fryktelig lavt, men vi tror ikke «Jackass Presents: Bad Grandpa» nødvendigvis kommer til å rive.

Her venter det nok en hel del gøy, skal du se.