På papiret ligger alt til rette for at «Banshee» skal bli en suveren serie.

Kul casting av diverse halvkjente, men talentfulle skuespillere i Antony Starr og Ulrich Thomsen, smarte manusforfattere i Jonathan Tropper og David Shickler, og Alan Ball – skaperen av «True Blood» og «Six Feet Under» – som ivrig bakmann.

Vi møter den australske såpeoperastjernen Starr som Lucas Hood, en sleip tyv som oppsøker byen Banshee hvor hans eks-kjæreste og ranskollega Carrie gjemmer seg for den onde forbryteren Mr. Rabbit, som de har robbet sammen for lenge siden.

Lucas Hood roter seg fort oppi et barslagsmål hvor den påtroppende sheriffen i Banshee blir drept, og det tar ikke lang tid før Lucas Hood har stjålet identiteten hans og blitt sheriff.

Det tar ikke så lang tid før det skurrer noe voldsomt i «Banshee». Dialogene halter, hendelsene er overtydelige (sjekk bare når sheriffen blir skutt gjennom hånden), karakterene er endimensjonale og kalde, men det mest åpenbare problemet er at hovedpersonen Lucas Hood er komplett usympatisk.

Sett gjerne en fyr med skumle hensikter i hovedrollen (Brody i «Homeland»), gjør ham til en kriminell drapsmann (Tony Soprano), en utro fyllik (McNulty i «The Wire») men gi i hvert fall seeren én grunn til å like ham?

Men i «Banshee» finnes det ikke noe som minner om varme, kanskje bortsett fra en artig sidekarakter i form av en transe som hjelper Lucas Hood med falske ID-papirer. Gang på gang i løpet av de to episodene jeg har sett, håper jeg at enten skurken Proctor eller noen av hans nye politikollegaer klesser til Lucas Hood.

For makan til selvopptatt, endimensjonal og enerverende karakter kan jeg knapt huske å ha sett på TV. Pluss på kjedelige flashbacks og en døll fremstilling av Amish-samfunnet i Pennsylvania-byen Banshee, så er det ikke mye å hente.

Og etter halvannen episode demrer det også at «Banshee» er et rotete forsøk på å lage en «Justified»-kopi for et bredt marked. Mann blir sheriff i liten bygd, har egne agendaer, liker de lokale jentene samtidig som han har historie med én dame, lokale karakterer gjør livet surt for ham og så videre.

HBO-eide Cinemax satser for tiden stort på seriemarkedet, den ukompliserte, men fengende «Strike Back» har vært en viss suksess, og nå skal «Banshee» følge opp.

Etter to episoder er det bare å rette begge tomlene ned mot bakken og vende blikket mot sesong 4 av «Justified», som også startet denne uka.