I 1804, da USA ennå var en ung nasjon som bestod av en klynge kolonier langs kontintents østkyst, satte en gruppe utforskere ut på en ekspedisjon mot vest.

Inntil året før hadde mesteparten av det sentrale kontinentet – fra Louisiana i sør til Montana i nord – tilhørt Frankrike. Men Napoleon trengte snabba cash for å finansiere krigene sine i Europa, og solgte dette enorme territoriet til USA for 15 millioner dollar.

Som var sabla mye penger den gang.

Ekspedisjonen fra 1804 blir nå til en miniserie på HBO. Prosjektet har vært på tegnebordet en stund, og ifølge Hollywood Reporter har de nå fått klarsignal.

Gruppen bestod av frivillige fra den amerikanske hæren, under ledelse av kaptein Meriwether Lewis og hans nestkommanderende, William Clark. De startet ved St. Louis på Missisippi-elva, og vendte nesa vest derfra — for å finne veien til Stillehavet.

Casey Affleck skal være om bord i rollen som Meriwether Lewis.

KILLER

«Lewis and Clark» (ikke til forveksling med «Lois & Clark») er basert på boka «Undaunted Courage» av historikeren Stephen A. Ambrose.

Det er samme mann som skrev «Band of Brothers», og mye tyder på at denne serien får omtrent samme behandling.

Akkurat som «Band of Brothers» er det en miniserie produsert for HBO av Tom Hanks og Gary Goetzman, som denne gangen har med seg blant andre Brad Pitt og Edward Norton på produsentlaget.

bob

Serien føres i pennen av blant andre John Curran, som skrev for Affleck i den forstyrrende «The Killer Inside Me» (2010) og Michelle Ashford, forfatteren bak Showtime-serien «Masters of Sex».

https://www.youtube.com/watch?v=_U2LUsfeMwg

https://www.youtube.com/watch?v=aK3nF6Vsz7c

Etter sigende skal også Edward Norton være med på forfattersiden.

Hvem som skal spille kompis og kollega William Clark er ikke kjent.

NB: Toppbildet er fra «The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford», der Affleck spilte nevnte pyse.