Nylig begynte ryktene å svirre om at «Beverly Hills Cop» kunne gjenoppstå på TV. Nå er det bekreftet. Deadline melder at CBS har bedt om en pilot av serien, som er et samarbeid mellom Eddie Murphy og «The Shield»-skaper Shawn Ryan.

Denne gangen er det Axel Foleys sønn Aaron som står i sentrum for begivenhetene, idet han forsøker å følge i sin politifars fotspor. Store fotspor skal det vise seg, noe som ikke gjøres enklere av kontrasten mellom Aarons arbeiderklassebakgrunn og statusen til de rike og/eller berømte folkene han fakker.

Foley-fans vil muligens være litt skuffet over at det ikke er Eddie Murphy som har hovedrollen, men kan trøste seg med at Axel vil være med i piloten, og kanskje også dukker opp i en gjesterolle om serien går videre fra piloten. Hvem som får rollen som lille-Foley er foreløpig ikke kjent.

Det var lenge meningen at Eddie Murphy skulle dukke opp i nok en film som Axel Foley, superpolitimannen fra Detroit som rydder opp på sin egen måte i Beverly Hills. I fjor ga imidlertid skuespilleren beskjed om at «Beverly Hills Cop IV» var skrinlagt for godt.

– Ingen av manusene var riktige. Det var alltid en gjentagelse av den gamle greia. Det var alltid feil, sa Murphy til Rolling Stone den gangen.

Nå føles det tydeligvis riktigere. Mens vi venter, her er traileren til originalen: