Det var ikke akkurat noen flopp, men årets «The Amazing Spider-Man 2» var ikke så mye å skrive hjem om heller. Ifølge Variety fører den lunkne mottagelsen til at Sony utsetter tredje og fjerde film i serien.

Det gjør at de to datoene som var holdt av har åpnet seg; det er ingen bagatell, i en tid der strategiske premieredager blir beslaglagt årevis i forveien. Her om dagen avslørte for eksempel Marvel  en rekke premierer helt frem til 2019.

Datoen som egentlig var reservert for «The Amazing Spider-Man 3», 10. juni 2016, går nå til «Uncharted»-filmen fra samme studio.

Premieren til «The Amazing Spider-Man 4», 4. mai 2018, ble på sin side snappet opp av Marvel. Det skjedde bare timer etter utsettelsen, skriver Hollywood Reporter.

Det ryktes allerede at filmen de vil slippe da er «Avengers 3». Det passer godt inn i mønsteret deres, fordi denne datoen er ganske nøyaktig tre år etter neste års «Avengers 2: Age of Ultron» (USA-premiere 1. mai 2015), og på dagen seks år etter de lanserte «The Avengers» (som ble en rekord-knuser med USA-premiere 4. mai 2012).

avengers2-ewfirstlook7-full

Mens Spider-Man må vente to ekstra år, til 2018, vil Sony bruke tiden på å bygge videre på dette universet. Avleggeren «The Sinister Six» kommer i 2016, og vil bli en egen film for flere superskurker og Spider-Mans motstandere.

Slik vil de bygge et filmunivers som kan konkurrere med Marvels «Avengers» og DC Comics’ «Justice League».

En annen premiere-intrige er forresten at «Batman vs. Superman» vil åpne på samme dag som «Captain America 3», nemlig 6. mai 2016.