Åh, dette er pinlig.

I går var Samuel L. Jackson gjest under morgenshowet til lokaltv-stasjonen KTLA i Los Angeles, for å snakke om nyinnspillingen av filmen «Robocop» der Jackson har en større rolle.

Det gikk ordentlig skeis, til glede for millioner av internettbrukere verden over.

Problemet oppstod da underholdningsreporter Sam Rubin spurte Jackson om årets Super Bowl-reklame, som han mente skuespilleren var med i.

Jackson så noe forvirret på ham, før han skjønte at Rubin hadde forvekslet ham med skuespillerkollega Laurence Fishburne som var med i en «The Matrix»-inspirert reklamefilm for Kia som ble sendt i pausen under NFL-finalen.

Alle kan gjøre feil, kanskje, men Jackson har en historie med å tyne reportere han mener ikke gjør en bra nok jobb. Og han hadde på ingen måte tenkt til å la Rubins feil gå upåaktet hen:

– Du er like gæren som folka på Twitter. Jeg er ikke Laurence Fishburne! Vi ser ikke like ut alle sammen. Det finnes mer enn én svart mann som gjør reklamefilmer, svarte (en riktignok smilende) Jackson.

Før han fortsatte:

– Du er underholdningsreporter? Og du kan ikke forskjellen på oss? Det kan ikke ha vært mange kandidater til denne jobben.

Rubin prøvde smådesperat å komme tilbake til saken og snakke om «Robocop», noe han til slutt fikk lov til. Reporteren fortalte så hvor mye han beundrer Michael Keaton og Gary Oldman, som også er med i filmen.

– Men du vet hvem de er, ikke sant? I tilfellet du skal ha dem på programmet ditt. Gjør jobben din, gjør litt research. Pass på at du ikke forveksler dem med andre hvite skuespillere, kontret Jackson.

Sam Rubin er faktisk en erfaren og også prisbelønt journalist, som har skrevet bøker om Mia Farrow og Jacqueline Onassis. Seinere i sendingen la han seg paddeflat, ifølge nyhetsbyrået AP.

– I motsetning til mange andre som har denne typen jobber, har jeg lagt min stolthet i å stort sett vite hva jeg snakker om. Men det gjorde jeg ikke for en halvtime siden, og det gjør meg veldig flau. Jeg beklager veldig til Samuel L. Jackson og eventuelt andre som ble fornærmet av det som var en ren amatørfeil, sa han.

For ordens skyld: Her er Laurence Fishburnes Kia-reklame: