Da jeg nylig skrev om at Dr. House skal spille skurk i den nye «RoboCop»-filmen, var det en (Helge) som kom med følgende kommentar: «Dessverre mangler det absolutt viktigste elementet, nemlig Verhoeven selv.»

Det fikk meg til å undres litt over hva den nederlandske regissøren Paul Verhoeven, som har stått bak storfilmer som «Basic Instinct», «Starship Troopers», «Total Recall» og selvfølgelig «RoboCop», holder på med om dagen.

Som regissør har han ikke gjort noe siden det nederlandske krigsdramaet «Zwartboek» fra 2006, annet enn å produsere Milla Yovovich‘ kommende 1870-tallskrim «The Winter Queen». I 2013 kommer han også med kolonifilmen «Hidden Force», som han selv regisserer.

Men hva har han gjort i mellomtiden? Et lite søk på nettet ledet oss til nettsiden Entertainment Experience, der Verhoeven leder an i det som kan virke som en brukergenerert bølge blant nederlandske hobbyfilmskapere. Verhoeven satte ifølge Twitchfilm opp nettsiden i fjor høst, og planen var å starte helt fra scratch – og samle inn alt fra manusideer til skuespillere til økonomisk støtte via det nettdrevne prosjektet.

Og jaggu har det ikke gitt resultater: For noen dager siden dukket den første videoen fra hans kommende film «Tricked» opp på nettsiden. Ifølge den franske nettsiden Premiere kaller Verhoeven selv denne filmen for sin spillefilm nummer «fjorten og en halv», sikkert mest fordi den ifølge dem enn så lenge bare er på rundt 50 minutter. Når og hvordan det hele skal settes opp, klarer jeg ikke helt å forstå ut fra det jeg har klart å snuse opp.

Skal vi dømme ut fra traileren, så har ikke Verhoeven sporet helt av fra oppskriften som gjorde «Basic Instinct» til en suksess: Generell sexiness, kombinert med gode doser craziness. Fytterakken så vond følelse jeg fikk i magen (pun intended) av den siste scenen i traileren der. Au.

Vi må gjerne crowdsource litt her også, kan noen som skjønner nederlandsk kanskje forklare i kommentarfeltet hva den konkurransen som løper ut om tjue dager går ut på? Kanskje det er mulig å finne noen svar i konkurransereglene.

Her snakker i hvert fall Verhoeven litt om hva tankene bak Entertainment Experience går ut på (på engelsk, phew). Han babler fælt, og videoen er fra i fjor, så jeg vet ikke hva som gjelder eller ikke gjelder lenger: