«Attack the Block» var en annerledes science fiction-film. Når de utenomjordiske beistene skulle invadere jorda, kunne de kanskje valgt et bedre sted å lande enn i et belastet nabolag i det sørlige London, der geezers, dopdealere og tilsynelatende tiltaksløse gategutter ikke har noe bedre å gjøre enn å banke dritten ut av inntrengere. Uansett hvor de måtte komme fra.

Filmens regissør Joe Cornish fortjener all skryt han fikk for den intensive gjennombruddsfilmen, og ikke overraskende har han nå fått boltre seg med et helt nytt og enda mer ambisiøst filmprosjekt.

Nå skal Cornish nemlig bryne seg på filmatiseringen av den klassiske cyberpunk-boken «Snow Crash», melder Deadline. Det er Paramount som har sikret seg rettighetene til boka, som ble skrevet av Neal Stephenson i 1992.

De første ryktene om en filmatisering av boka dukket faktisk opp like etter at den kom ut, men som vi alle vet kan ting fort ta tid. Både «Demolition Man»-regissør Marco Brambilla og «Splice»-regissør Marco Brambilla har tidligere vært involvert i prosjektet (sistnevnte er forresten i god gang med en annen cyberpunk-film, intet mindre enn en filmatisering av William Gibson«Neuromancer»).

I «Snow Crash» møter vi Hiro Protagonist, like deler pizzabud, hacker og samurai, i en dystopisk framtidsversjon av USA der myndighetene har kollapset og alt styres av rivaliserende megabedrifter. Hiro blir dratt inn i et halsbrekkende eventyr knyttet til det mystiske dopet Snow Crash, som også fungerer som et avansert datavirus som truer med å ødelegge hele protointernettet samfunnet er bygget rundt.

Til tross for at «Attack the Block» ikke gikk så altfor bra, kommersielt sett, var den positive mottakelsen av filmen hos de som faktisk så den såpass bra at produsent Kathleen Kennedy ønsket at block skulle regissere filmatiseringen av science fiction-boka hun lenge har ivret for. Kennedy produserte også «På eventyr med Tintin», som Cornish var med på å skrive manus til (han har også skrevet manuset til «Ant-Man», som kommer i 2014).

Sånn på tampen: Det er helt vilt at ingen har distribuert «Attack the Block» i Norge. Bu.