Du har kanskje hørt om ham, mest sannsynlig lest en av bøkene hans og definitivt sett noen av filmene han har skrevet manus til – og kanskje til og med spilt et av spillene han har skrevet?

Alex Garland slo for alvor gjennom med romanene «The Beach» og «The Tesseract», før han også slo seg opp som manusforfatter til filmer som «28 Days Later», «Sunshine», «Never Let Me Go» og «Dredd» – samt til den evigutsatte «Halo»-filmen.

Og dataspillene? «Enslaved: Odyssey to the West» og årets «DmC: Devil May Cry». Spesielt det første der har jeg et svakt punkt for.

En ting Garland ennå ikke har gjort, er å regissere en film. Men nå er tiden inne også for det, når han ifølge THR skal regissere science fiction-filmen «Ex Machina» – som han også har skrevet manuset til.

Filmen handler om en styrtrik programmerer som håndplukker en ung ansatt til å tilbringe en uke på hans ødeliggende landsted – der han skal delta i et eksperiment som involverer hans siste oppfinnelse, en kvinnelig robot med kunstig intelligens.

«Ex Machina» produseres av Andrew Macdonald og Allon Reich, som også sto bak flere av de forrige filmene Garland har skrevet manus til. Budsjettet på 15 millioner dollar er ikke overveldende stort, men forhåpentlig klarer Garland å hale i land en debutantstorfilm når innspillingen starter i sommer/høst.

Interessant nok er det også en annen film på vei med tittelen «Ex Machina» – i den får vi oppleve en superhelt som blir borgermester i New York.

  • Her kan du leie «Dredd» (anbefales!), her kan du leie «The Beach» og her er «28 Days Later»