Hvorfor har ikke flere av Astrid Lindgrens fantastiske bøker blitt filmer i nyere tid? «Mio min Mio» – den siste store filmatiseringen (med unntak av Kalle Blomkvist– og Lotta-filmene) – kom jo i 1987?

Jeg tror svaret på det er at selskapet som forvalter rettighetene etter Lindgren, Saltkråkan, har vært svært restriktive med å tillate filmatiseringer, som Lindgren selv også var da hun var i live. Hun ville for eksempel at filmprosjekter skulle følge bøkenes politiske og moralske syn.

Nå er det imidlertid i ferd med å bli noe mer aktivitet på Lindgren-fronten. Som Montages kunne fortelle i forrige uke snuser Tomas Alfredson («La den rette komme inn», «Tinker, Tailor, Solider, Spy») på muligheten for å lage en nyinnspilling av «Brødrene Løvehjerte» (saken ser nå ut til å være fjernet?).

Om dette prosjektet, som er i en tidlig fase, blir noe av, er nok det en helt perfekt løsning både for filmelskere og Lindgren-entusiaster.

Og nå er enda en film under planlegging, skriver filmbloggen til SVT.

Denne skal handle om faren til Pippi, av alle ting.Du vet, kaptein Efraim Langstrømpe, sjøkaptein på Hoppetossa og original «negerkonge» (noe han ikke lenger er i de siste Pippi-utgavene).

Karakteren Efraim Langstrømpe er forresten basert på Carl Emil Petterson (1875-1937), som forliste utenfor Tabar Island, bygde seg opp som lokal forretningsmann og til slutt giftet seg med den lokale høvdingdatteren.

Likt Pippis pappa skal Petterson ha vært fryktelig sterk.

Også dette filmprosjektet skal være på en svært tidlig stadium.