I går kveld, amerikansk tid, ble det aller siste avsnittet av amerikanske «The Office» sendt på NBC, og ifølge de fleste rapporter ble det en verdig forestilling med mange gjensyn med gamle karakterer og et par oppriktig rørende øyeblikk.

I den forbindelse republiserer vi Asbjørn Slettemarks lille kåring av hans favorittkarakterer fra den amerikanske utgaven. Enjoy!:

Det var få som trodde at det skulle bli noe særlig av verken kvalitet eller business ut av det da amerikanerne kjøpte rettighetene til den engelske favoritten, men med Ricky Gervais og Stephen Merchant lurende i kulissene som kreative konsulenter, en Steve Carrell i oppdrift, og briljant casting, endte den amerikanske versjonen av «The Office» opp som en massiv suksess.

Etter ni sesonger med fabelaktige seertall (med 22.9 millioner seere etter Super Bowl som soleklart høydepunkt), er det nå slutt. Og i en tv-verden av forutsigbare plott, endimensjonale karakterer og utålmodighet blant tv-kanalene, er det vakkert å tenke tilbake på at «The Office» har fått leve og utvikle seg gjennom ni sesonger. Grunnen til det er de velfunderte karakterene som er blitt perfekt spilt av USAs beste skuespillere.

Så for å feire den siste sesongen, skal jeg gå gjennom mine Topp 5-favoritter på «The Office US»:

 

5. Robert California, spilt av James Spader

Det skulle være umulig å overta etter Steve Carrells Michael Scott som Regional Manager på Scranton-avdelingen til Dunder Mifflin etter syv triumferende sesonger, men James Spader gjorde det på sin høyst personlige måte. Spader ga Robert California små smattetics og et selvbilde Petter Northug hadde blitt skremt av, samtidig som han akkurat er mystisk nok til at man lurer på om han er lallende idiot eller mørkt geni.

 

4. Pam Halpert, spilt av Jenna Fischer

Her må man egentlig si Pam og Jim, for samspillet dem to mellom er som en egen karakter. Først gjennom fire sesonger med vennskap, flørting, practical jokes og klønete kysseforsøk, før det kulminerer i et av tv-historiens vakreste øyeblikk da Jim omsider frir til Pam og de kysser på en rasteplass mellom Scranton og New York.

I de påfølgende sesongene blir de både gift og foreldre, men den nye livssituasjonen gir dem nytt grunnlag for vitser og situasjoner.

 

3. Kevin Malone, spilt av Brian Baumgartner

Kevin er tjukk, klønete, lat, egoistisk og dum som en stut, men er likevel en av de varmeste karakterene på «The Office». For oppi all latskapen og de egoistiske avgjørelsene, har Kevin et genuint ønske om å være en kul type som er hyggelig med folk. Han får det aldri til, men det gjør ham bare enda bedre.

 

2. Michael Scott, spilt av Steve Carrell

Michael Scott hører egentlig hjemme i den løse trilogien Will Ferrell laget om amerikanske menn med unødvendig mye selvtillit («Anchorman», «Talladega Nights», «Blades of Glory»), for makan til avstand mellom selvbilde og virkelighet finner man knapt. Michael Scott er nok Steve Carrells største prestasjon som skuespiller. han rev karakteren ut av hendene på Ricky Gervais, og gjorde ham til sin egen amerikanske kontorhelt.

 

1. Dwight Schrute, spilt av Rainn Wilson

Om det er noen som overgår Michael Scott i troen på egne evner, er det hans egen Assistant To The Regional Manager, Dwight Kurt Schrute III. Han er rødbetbonde, selverklært kampsportekspert, «Star Wars»-fantast, survivalist og militærstrateg.

Alt dette mens den tyske bestefaren hans «fremdeles roter rundt i Argentina et sted» etter noen uheldige veivalg på 40-tallet. Perfekt spilt av Rainn Wilson (sjekk ham som trommis i The Rocker, kanonbra), som gjør Dwight Schrute like troverdig som effektiv selger (sammen med Jim, utrolig nok) som den selverklærte fascistnerden han er.

MIN FAVORITT PÅ YOUTUBE:

Neste uke: Hva er egentlig best, engelske eller amerikanske «The Office»?