• Hver fredag går vi gjennom hva som er nytt på de forskjellige streamingtjenestene og anbefaler godbitene.
  • Du kan få denne tipsguiden rett i Facebook Messenger hver fredag hvis du trykker her og velger «GET STARTED».
  • Du kan også få den på e-post ved å registrere din mailadresse her.
  • Støtt oss med en fast ukentlig sum via Vipps. Din donasjon går også til å finansiere journalistikken på vår søsterpublikasjon Filter Nyheter. Les mer her.

Netflix:

Se «Tiger King» (serie, 2020).

Vi vet vi alvorlig sent ute med denne sensasjonen, men OM du ikke har fått anbefalt «Tiger King» ennå: Se den nå.

True crime-serien handler om kaoset rundt Joe Exotic, en slags dyrehage-eier med over 200 løver og tigre i fangenskap. Mange vil huske ham fra en episode av Louis Theroux, og nå kommer vi enda nærmere denne mildt sagt eksentriske fyren.

Hans erkenemesis, Carol Baskin, utgir seg for å være en dyreaktivist og prøver å få Joes park stengt. Selv driver hun et «mottak» for store katter, der hun egentlig tjener penger på å la gjester komme farlig nær de store dyrene og utnytte gratisarbeid fra hysteriske fans. Dette oser selvsagt av dobbeltmoral, og irriterer Joe nok til at han skal ha bestilt drapet på Baskin.

Dette vil bli det villeste persongalleriet du har sett: Spik, spenna gærne amerikanere som omgir seg med livsfarlige dyr og en historie som bare blir verre og verre for hver episode.

Vil du heller se…

Ryan Reynolds som Pikachu? Se «Detective Pikachu» (film, 2019). Den gule hårballen får på seg en Sherlock Holmes-hatt og løser mysterier. Moro for unga, moro for foreldrene.

En av fjorårets beste filmer? Se «Uncut Gems» (film, 2019) Adam Sandler som verdens verste person og gullsmedforhandler. En intens og oppslukende thriller av filmskaperbrødrene Joshua og Benjamin Safdie.

Deilig klisjéfull sci-fi? Se «Altered Carbon» sesong 2 (serie, 2018-2020). Et potpurri av kunstig intelligens, hamskifter, leiesoldater og rikinger med en utspekulert plan om å oppnå evig liv.

HBO:

Se «The Plot Against America» (serie, 2020).

Det må bli kvalitets-tv når manusforfatterne bak serier som «The Wire», «Generation Kill», «Treme» og «The Deuce» skal lage serie av Philip Roths bok «The Plot Against America».

Historien har tatt en annen vending, og det er Franklin D. Roosevelt som taper kappløpet om presidenttittelen i 1940. Den som stikker av med seieren er en høyrepopulist som flørter med fascistisk tankegang og kaster om seg med slagord som «America First!». Du har kanskje forstått allerede hvem dette kan være? Den samme tankegangen får grobunn i befolkningen, som går inn i en periode med krig og stor økonomisk usikkerhet.

Manusforfatterne David Simon og Ed Burns har laget nok en «slow burner», men den er flott skutt og usedvanlig relevant i disse dager.

Vil du heller se…

Herlig barnslig komiserie? Se «Dave» (serie, 2020). Youtube-rapper Lil’ Dicky forteller sin historie om den kronglete veien fra viralhit til musikkartist. En klassisk millennial-reise.

Mannevonde roboter? Se «Westworld» (serie, 2016-2020). Tredje kapittel gir oss mindre støvdekket cowboy-eventyr, mer blankpolert og fascinerende science fiction-serie.

Mer sci-fi? Se «Devs» (serie, 2020). Alex Garland står bak «Ex Machina» og «Annihilation», og hans første tv-serie er like lekker.

NRK TV:

Se «Jens i Canada» (serie, 2020).

I tredje sesong av Jens Kvernmos villmarkseventyr tar han turen til Canada. For å skille Jens fra den andre mannen som har definert ut på tur-sjangeren, beskrives han som «Lars Monsen med følelser» av seriens produsent til Trønder-Avisa.

I tredjesesongen blir han flydd flere hundre kilometer ut i den canadiske villmarka, nærmere bestemt Nordvestterritoriene. Jens har kun kjøpt enveisbillett og har ikke satt noen dato for hjemreisen.

Monsens eskapader i Canada begynner å bli utdatert. Selv om «that’s not your food»-krangelen med bjørnen vil leve for evig, er det lite tilfredsstillende å oppleve canadisk natur i 4:3-format. Jens’ møte med varierende fiskelykke, truende bjørner og total ensomhet er en fin måte å oppleve naturen på nå som vi ikke får reist på hytta i påska.

Vil du heller se…

Råneridyll? Se «Rådebank» (serie, 2020). En SKAM-variant fra bygda, der vestkanten av Oslo er byttet ut med Telemarks skoger, Volvo 240-er og Wunderbaum.

En fin dokumentar? Se «Bjarne vil ikke på film» (dokumentar fra 2018). Denne usedvanlig fine dokumentaren har vunnet et drøss med priser. Det er absolutt fortjent!

True crime? Se «Scandinavian Star» (serie, 2020). En hjerteskjærende fortelling om den uoppklarte brannen som tok livet av 159 mennesker i 1990.

Viaplay:

Se «Aladdin» (film, 2019).

Dette er nok et avsnitt i serien «Disney gjenforteller gamle historier med moderne animasjonsteknologi».

En gategutt får fatt i en magisk lampe som er fengselet til en magisk ånd. Da Aladdin slipper ham fri får han oppfylt sine største ønsker. Han velger ikke verdensfred eller å redde klimaet, men å bli en sjarmerende prins slik at han kan gifte seg med kongerikets prinsesse.

Den onde trollmannen Jafar er ingen romantiker og vil heller bruke lampen til å få mer makt, mer penger og bedrive andre onde gjerninger.

Selv om disse Disney-resirkuleringene ikke alltid treffer blink, er Aladdin nydelig animert og i regissørstolen sitter Guy Ritchie («Snatch», «Sherlock Holmes»). En bonus er en blåmalt Will Smith som vekker minner om en viss Tobias Fünke fra «Arrested Development».

Vil du heller se…

En knallbra barnefilm? Se «Up» (film, 2009). En gammel mann vil forlate den forferdelige daglige rutinen. Han fester titusener av ballonger til huset og flyr avgårde. Relaterbart nå om dagen, vil vi tro.

Allsang? Se «Bohemian Rhapsody» (film, 2018). Filmen om Freddie Mercury vant flere Oscar-statuetter (noen var kanskje ufortjente, men la gå..) og er verdt å investere noen timer i.

Noe skummelt? Se «Us» (film 2019). En familie reiser på strandferie for å slappe av. Den deilige ferieroen blir til et levende mareritt da familiens dobbeltgjengere dukker opp.

TV 2 Sumo:

Se «Jurassic Park» (film, 1993).

Nå ligger hele Jurassic-kolleksjonen på TV 2 Sumo, og da er det på sin plass å anbefale den enestående klassikeren fra 1993. Steven Speilberg satte standarden for utviklingen av spesialeffekter og animatronics med «Jurassic Park», som fortsatt er en fantastisk virkelighetsflukt.

En steinrik milliardær har klart å avle dinosaurer, takket være DNA hentet fra godt bevarte insekter fra en svunnen tid. Da er det bare én ting å gjøre: Lage en opplevelsespark i Costa Rica med tusenvis av blodtørstige dinosaurer.

Paleontologene Dr. Alan Grant (Sam Neill) og Dr. Ellie Sattler (Laura Dern) får besøke Jurassic Park før den åpner. En tropisk storm viser at sikkerhet kanskje ikke har vært det viktigste punktet i oppstartsfasen.

Vil du heller se…

Noe som setter tårekanalene på prøve? Se «Billy Elliot» (film, 2000). Billy vokser opp i et ultramaskulint miljø i en britisk industriby, men drømmer om å bli ballettdanser.

Virtuell heisatur? Se «Ready Player One» (film 2018). Steven Spielberg-regissert science fiction med utallige referanser til populærkultur på 80- og 90-tallet. Reinspikka moro i litt over to timer.

Savner du fotballen? Se «Take the Ball, Pass the Ball» (dokumentar, 2018). Historien om Barcelona under Pep Guardiola. Et interessant innblikk inn i et av tidenes beste fotballag.

Youtube:

Se «Binging with Babish» (kanal).

Mat i film og tv-serier kan fortelle oss mye om karakterene i historien. Enten det er en purk som ikke liker sukkerkant på doughnuten sin, eller et forstyrrende konsum av lilla tyggis fra en egoistisk snørrunge.

Andrew «Babish» Reas Youtube-kanal er dedikert til å finne ut av hva de mest ikoniske rettene på film og tv smaker. Den selvlærte kokken forsøker i hver ukentlige video å gjenskape en eksakt kopi av det vi ser på skjermen.

Mange av rettene er direkte fornærmelser mot kokkekunsten, som Charlies melkebiff i «It’s Always Sunny In Philadelphia». Det kan også være vann i munnen-fremkallende som Krabby Patty-burgeren fra «Svampebob». Det hele er enkelt presentert, godt forklart og fullstendig binge-verdig.

Vil du heller se…

Verdens vanskeligste ultraløp? Se «Where Dreams Go To Die» med Gary Robbins (dokumentar, 2018). Et unikt innblikk i hva utøverne som prøver seg på «verdens vanskeligste ultraløp» går gjennom.

Hjemmelaget gourmet-snacks? Se «Gourmet Makes» av Bon Appetit. I hver episode lager den supersympatiske kokken Claire Saffitz hjemmelagde varianter av godteri og snacks.

Chili-Klaus på engelsk? Se «Hot Ones» av First We Feast. Kjendiser, skuespillere og musikere blir intervjuet mens de fortærer spicy kyllingvinger. Scoville-gradene øker underveis i intervjuet.

Setter du pris på våre tips og anbefalinger? 

Filter Film og TV har siden 01.04.2020 vært en tjeneste fra Filter Media Norge AS som lages utenfor redaksjonene, men innholdet er ikke styrt av avtaler med enkeltaktører. Alle våre dyktige skribenter har fått fritt spillerom til gi leserne sine beste strømmetips og disse er tilgjengelig på våre nettsider, i vårt nyhetsbrev eller i vår eminente chatbot! Dette er helt GRATIS. Men hvis du liker det du får, ber vi ydmykt om din støtte. 

Du kan bidra med en 15 kroners ukentlig donasjon, en uforpliktende valgfri donasjon eller få en rålekker Filter t-skjorte når du donerer 498 kroner. Din donasjon støtter også den viktige journalistikken som vår søsterpublikasjon Filter Nyheter står for. Donasjonen foregår i Vipps, krever ingen annen innlogging eller bruker, og er like enkel å sette opp som å kansellere.

Bare klikk på knappen under så blir det hele gjennomført.  Samtidig godtar du våre vilkår.

Vil du heller støtte oss med 498,- slik at du får en t-skjorte, velger du din størrelse her:

 

Ønsker du å donere ett større (eller mindre) beløp uten t-skjorte, kan du gjøre dette direkte i Vipps-appen. Velg «Send» og tast inn nummeret 514053 (eller søk opp Filter Media).

 

Happy streaming! / Gledelig strømming!